Hatay Mahalli Haber
MENÜ

MKÜ öğrencileri resim sergisi açtı

Yayınlanma Tarihi : 14.05.2016 00:00 Bu haber 794 defa okundu

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Öğretmenliği 4. Sınıflar öğrencileri Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Eren danışmanlığında Eğitim Fakültesi’nde Resim Sergisi açtı.

Paylaş Paylaş Paylaş
MKÜ öğrencileri resim sergisi açtı

Sergide 24 öğrencinin çalışması yer aldı.

Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Eren, konuşmasında Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nün 1993-1994 yılından bu yana eğitim-öğretim etkinliğini sürdürmekte olduğunu ifade etti.

Sanat insanlar ve toplum için hep önemli olmuştur. Atatürk’ün “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” özdeyişi sanatın önemine vurgu yapmaktadır.

Sanat, "İnsandaki estetik yanın irdelenmesi, algılanması, duyumsanması, sorgulanması ve insan nesne arasındaki güzele varma çabasıdır" biçiminde tanımlanabilir. Sanat toplumsal değişmeleri kolaylaştırır; bireylerin anlama, düşünme, algılama, yetilerini açık tutar, duygusal yanlarını harekete geçirir. Sanat aynı zamanda evrensel bir dildir.”

Yrd. Doç. Dr. Eren, “Bir ülkenin eğer sanatçısı yoksa o ülke tanınmaz, kalıcı eserler bırakmak ülkedeki insanların sanata verdikleri önemle ortaya çıkar. Sanatın olmadığı gelişmediği bir toplumda gelecek nesillere aktarılacak hiçbir şey yok demektir.” şeklinde konuştu.

Çok sayıda akademisyen ve öğrencilerin katılımıyla açılan sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol