Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Mitingimize tüm Hatay halkını bekliyoruz

Yayınlanma Tarihi : 01.06.2016 00:00 Bu haber 858 defa okundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl yönetimi ve CHP başkanları ile Saklı Ev’de yapılan  birlik ve beraberlik kahvaltısında bir araya geldi. Gerçekleşen toplantıda Güzelmansur, cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun,  Hatay’daki programı ile ilgili basın mensuplarını bilgilendirdi.  

Paylaş Paylaş Paylaş
Mitingimize tüm Hatay halkını bekliyoruz

Gerçekleşen kahvaltıya CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur’un yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, HBB Başkan Vekili Serdar Güven, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, CHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz, Antakya İlçe Başkanı Hasan Ramiz Parlar,  Partililer ve çok sayıda basın mensubu katılım gösterdi.

Toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hatay’a gelişi masaya yatırıldı. CHP Hatay İl başkanı Mehmet Güzelmansur, “Genel Başkanımızla İl yönetimi olarak ilk mitingimiz. Bu yüzden çok gururluyuz. Cuma akşamı Genel Başkanımız Hatay’a teşrif edecek. Savon Otel’de yapılacak seminerimizden sonra öğle yemeği programımız var. Daha sonra Saray Caddesi’nden yürüyerek HBB Başkanı Lütfü Savaş’a nezaket ziyaretinde bulunacağız.  Ve akabinde Antakya ve Defne ilçelerinde temel atma törenleri gerçekleşecek. Temel atma töreni sonrası İskenderun’a hareket edilecek. İskenderun’da büyük mitingimizi gerçekleştireceğiz. Tüm halkımız gerçekleşecek mitingimize davetlidir” şeklinde konuştu.

HBB TÜRKİYE’DE EN ÇOK ÇALIŞAN BELEDİYELERDEN

Güzelmansur açıklamalarının devamında “Hatay Büyükşehir Belediyesi tüm Büyükşehirler olarak yaptıkları çalışmalarla ilk sıralarda. Bu yüzden çok gurur duyuyoruz. Ve elinden gelenin fazlasını yapan Başkanımız Lütfü Savaş’a çok teşekkür ederiz. O Hatay’ımızın yüzü. İl yönetimimiz de çarşaf listeyle seçim yapan iki il yönetiminden birisidir. Bu açıdan da il yönetimimiz birlik ve beraberlik olarak Türkiye’de örnektir” dedi.

YAMAN: TÜRKİYE VE DIŞ POLİTİKAYI DEĞERLENDİRECEĞİZ

Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman konuşmasında, “Sabah 9’da Savon Otel’de basına kapalı olarak Dış Politika konulu Çalıştay gerçekleştireceğiz. 8.si Hatay’da düzenlenecek bu Çalıştay’a Genel Başkan Yardımcıları 3 gazeteci ve 8 akademisyen, Türkiye’de seçkin bilim adamları katılacak. Çalıştay’ın konuları ise Türkiye’nin İç ve Dış Sorunlarına Bakış, Dokunulmazlık, Başkanlık Sistemi, Suriye Politikasının Türkiye’ye ve Hatay’a yansımalarını konu alarak masaya yatırılacak. Öneriler ve tespitleri Genel Başkanımıza sunacağız. Umuyorum çalış tayımızın sonuçları Hatay için hayırlı olur” dedi.

NEHİR: KILIÇDAROĞLU’NUN GELİŞİ MOTİVASYONUMUZU ARTTIRACAK

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir toplantıda şunları ifade etti, “Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Hatay’a gelecek olması Hatay’daki CHP kadroları için motivasyon kaynağı olacaktır. Umuyorum Hatay için önemli açılışlar gerçekleştirip önemli projeleri Hatay halkına kazandıracağız.”

SAVAŞ: KİMSE ATATÜRK SEVGİMİZİ SORGULAYAMAZ

Başkan Savaş daha sonra basın mensuplarından gelen soruları yanıtladı. Başkan Savaş pankart krizi ile ilgili soruya ise şu cevabı verdi, “Biz ABD’de iken konu ile ilgili İl Başkanımız beni arayarak bilgi verdi. Biz Uğur Dündar’ı araştırmacı gazeteci olarak bilirdik. Keşke biraz araştırsaydı. Bizim iki günlük sosyal medya hesabı paylaşımlarımızı kontrol etseler herşeyi anlarlardı. Biz bu tür konulara nefesimizi tüketmiyoruz. Kimse bizim vatan, bayrak, Atatürk sevgimizi sorgulayamaz. Yaptığımız çalışmalarda, paylaşımlarımızda Atatürk’e olan bağlılığımız malumdur. Yapılan yanlışlık dolayısıyla bu tür bir problem oldu. Ancak bunun başka amaçlara çekilmesi yakışıksız oldu. Bu mesnetsiz ifadeler CHP’yi tartışmalara sürükleyecekti. O yüzden biz bu konuda ne açıklama yaptık ne de bir cevap verdik. Hatay’dan Uğur Dündar’a 5 bin tane tweet atılmış. Buda Hatay’lıların bizi ne derece benimsediğini en iyi şekilde göstermektedir. Bize bu ifadeleri kullananları önce aynaya bakmaya davet ediyoruz.”

Soruların cevaplanmasının ardından toplantı sona erdi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol