Mimarlık öğrencilerinin yerinde deneyimleme yöntemiyle mimarlığı paylaşmaları kapsamında, yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde katılımcı bir şekilde mekânların, alanların düzenlenmesi için; Arsuz Belediyesi’nin ev sahipliğinde, TMMOB Mimarlar Odasına bağlı Adana Şubesi, Ankara Şubesi, Eskişehir Şubesi, Gaziantep Şubesi, Hatay Şubesi, İzmir Şubesi, Kayseri Şubesi, Mersin Şubesi, Samsun Şubesi ve Van Şubesi tarafından Hatay Arsuz’da gerçekleştirilen Mimarlık Öğrencileri Güz Kampı tamamlandı.
Güz kampı süresince 37 üniversiteden 42 öğrenci, akademisyenler ve şube yönetim kurullarının katılımı ile Arsuz tarihi merkezinde koruma ve yaşatma önerilerinin şekillenmesi, Belediye tarafından değerlendirilecek olan rekreasyon alanına fikir geliştirilmesi amacıyla; katılımcı ve kolektif üretim süreci içerisinde projeler oluşturulup, Arsuz halkı ile bütünleşildi.
Yoğun bir program gündemine sahip olan kamp; Kültür Varlıkları, Kıyı düzenlemesi ve Sözlü Tarih ve Medya başlıklı çalışma gruplarının oluşturulması ile 23 Eylül Cumartesi günü başladı. 24 Eylül Pazar günü Prof. Dr. Muzaffer Yücel’in “Kıyı Planlamasında Temel İlkeler ve Koruma” konulu sunumu, 25 Eylül Pazartesi Selin Sayek Böke ile ‘’Bugünden Yarına Arsuz ve Potansiyelleri’’ konulu söyleşisi, 27 Eylül Çarşamba çalışma alanları üzerine halk ve yerel yöneticilerin katılımı ile ara sunumlar, Çocuk ve Mimarlık Atölyesi, 29 Eylül Cuma günü Prof. Dr. Ruşen Keleş “Kentleşme ve Çevre Politikası” ve Prof. Dr. Aziz Konukman ‘’Ekonomik Açıdan Arsuz Potansiyeli ve Yerel Ölçekte Sürdürülebilirlik‘’ konulu Sunum ve Sohbeti, 30 Eylül Cumartesi Yönetmen Yusuf Kenan Beysülen’in “Gürsu Taş Mektep” Belgesel Gösterimi ardından halkın ve yerel yöneticilerin katılımı ile Arsuz’da ürettiklerimiz, düşlerimiz, gerçeklerimiz, izlerimiz: Sunuş ve Sergisi gerçekleştirildi.
Etkinliğin sonunda katılım sertifikaları verildi ve Güz kampı veda yemeğinin ardından sona erdi.