Hatay Mahalli Haber
MENÜ

MHP’nin içişlerine karışmak kimsenin haddi değil

Yayınlanma Tarihi : 23.04.2016 00:00 Bu haber 1303 defa okundu

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener Hatay’da gerçekleştirdiği temaslar çerçevesinde son olarak partililerle buluştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
MHP’nin içişlerine karışmak kimsenin haddi değil

HATMEK Salonu’nda hınca hınç dolu salona seslenen Akşener, “Biz kimsenin değil, yalnızca milletimizin ve Allahın huzurunda baş eğeriz” dedi.

Toplantıya MHP eski milletvekilleri Adnan Şefik Çirkin ile Turan Çirkin’in yanı sıra parti delegeleri ile binlerce partili katıldı. Konuşmaların öncesinde Hatay Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının gösterileri salonu dolduran binlerce partiliyi coşturdu. Mehteran takımının gösterisi esnasında semah gösterisi yapan 2 yaşlı partili de kalabalıktan yoğun alkış aldı. Akşener’de 2 partiliyi meraklı gözlerle izledi ve gösterinin ardından tebrik etti.

YILDIRIM: ALLAH ONLARA DOĞRU YOLU GÖSTERSİN

HATMEK Salonu’nda düzenlenen toplantıda ilk olarak kapatılan MHP Antakya İlçe Teşkilatı’nın başkanı Mehmet Ali Yıldırım konuştu. Yıldırım konuşmasında, “Hatay.2a hoş geldiniz Genel Başkanım. Önceden bunu diyemiyorduk ama bizim ilçe teşkilatımızı kapattılar artık rahatça diyebilirim. Biz Meral Akşener’e olan desteğimizi ilçe yönetim kurulu arkadaşlarımızla görüştükten sonra açıkladık. Burada 44 üyenin 42’sinin imzasını topladık ve imzalarımızı Meral Akşener’e sunduk. Bizim ilçe belediyemizi kapattılar ama bizim büyüklerimize söz söyleme hakkımız yok. Allah onlara sadece doğru yolu göstersin diyorum” dedi.

ÇİRKİN: BİZ MİLLETİMİZİN PARALELİNDEYİZ

Yıldırım daha sonra programda olmamasına rağmen kürsüye MHP Hatay eski Milletvekili Şefik Çirkin’i davet etti.

Çirkin burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı, “Biz bir yola çıktık. Bu yol kutlu bir yoldur. Bu yol ne vekil, ne başkan ne de intikam almak için çıkılan bir yol değildir. 47 yıllık özlemin, ülkücü hareketin onurunu kurtarmanın yoludur. Bu toplantılar paralelse biz hepimiz Türk Milletinin paralelindeyiz. 15 Mayıs’ta Ankara’da buluşalım.”

AKŞENER: KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK

Son olarak konuşan Akşener ise konuşmasında AKP’lilerin seçimle ilgili MHP’nin içişlerine karışmasından rahatsız olduğunu ve korkunun ecele faydası olmadığını söyledi. Akşener konuşmasında, “Aranızda olmaktan son derece mutluyum. Sizleri gördükçe geleceğe olan inancım artıyor. Şimdi sarayın basını ve diğerleri bu toplantıya Hatay’da paralel toplantı diyecek. Biz bunlara meydanı boş bırakmayacağız. Bilinsin ki biz yalnızca Allahın ve milletimizin huzurunda başımızı eğeriz. Saray’ın basını tüm adaylara karşı karalama kampanyası başlattı. Bizler parti büyüklerimize 1 Kasım’da çıkan sonuç bize yakışmadı. Lütfen kurultayı toplayın bu konuyu tartışalım ve çözelim dedik ama dinlemediler. Konuyu mahkemeye taşıyın dediler. Taşıdık ve sonunda genel kurul kararı çıktı. 15 Mayıs’ta yapılacak genel kurulda evet oyu kullanacakları söylemiyorum yoksa uykuları kaçar. Bizim kongremiz ayrıca AKP’lileri ilgilendirir oldu. Kimse bizim partimizin içişlerine karışamaz. Bu kimsenin haddine değil. Ancak korkunun ecele faydası yok. Abbas yolcu. Bu Abbas kendini yedi devranın sahibi sana saraydaki zattır. Biz kamplaştırma siyasetine son vereceğiz. Türk veya Kürt değil Türk ve Kürt diyeceğiz. Alevi veya Sünni değil Alevi ve Sünni diyeceğiz. Ülkenin gidişatı iyi değil. Onların oğulları saltanat içinde yaşarken halkımızın çocukları şehit oluyor. Çünkü onlar bakan evlatları, şehitlerimizde vatan evlatlarıdır. Biz bu anlayışa da son vereceğiz. Hep beraber Ankara’da düzenlenecek kurultayda buluşalım” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Akşener konuşmasının ardından uçağa yetişmek üzere salondan ayrıldı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol