Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Merkezi hükümetten yeterli desteği alamıyoruz

Yayınlanma Tarihi : 02.06.2016 00:00 Bu haber 713 defa okundu

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir Samandağ’a bağlı tarihi ermeni köyü olarak bilinen Vakıflı Mahallesi’nde bir mekânda Hatay’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Merkezi hükümetten yeterli desteği alamıyoruz

Buradaki toplantıya Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in yanı sıra, başkan yardımcıları, belediye personeli, Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Berber, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, RATED Başkanı Nihat Mazmanoğlu, mahalle muhtarları, basın mensupları ve belediye personeli katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Nehir şu ifadelere değindi, “Biz Samandağ Belediyesi olarak vatandaşlarımıza hem yol, okul, bina yapacağız hem de sanatsal etkinliklerle ruhlarını besleyeceğiz. Fakat yatırımlar konusunda merkezi hükümetten yeteri desteği alamıyoruz. Bu konuda mustaribiz.  ”

Nehir açıklamalarında şunlara değindi, “Hepiniz toplantımıza hoş geldiniz. Biz basınla bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Bu toplantıları rutinleştirmek istiyoruz. Bu sayede hizmetlerimizi halka direkt olarak aktarabiliyoruz. Bu amaçla düzenlediğimiz toplantımıza hepiniz hoş geldiniz.”

BARIŞ ÇAĞRISI HATAY’DAN YAPILACAK

Hatay’ın 5 yıldır sıkıntılarla boğuşmakta olduğunu ifade eden Nehir açıklamalarının devamında, “Son dönemde Rus uçağının düşmesinden sonra benzer sıkıntıları Antalya, İstanbul gibi metropol kentler de yaşadı. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bildiğiniz üzere yarın(bugün) Hatay’da olacak ve onunla yapacağımız toplantıda Türkiye kadar dış politikayı ve bölgenin sorunlarını da konuşacağız. Mevcut iktidar yanlış politikalardan dönmelidir. Savaşların kazananı olmuyor ve maalesef olan sadece masum vatandaşlara oluyor. İktidar da bu yanlış politikadan dönmelidir. Genel başkanımız bu vesileyle Hatay’a gelecek ve barış çağrısını Hatay’dan yapacaktır” dedi.

SAMANDAĞ’IN DOĞASINI KORUYARAK HİZMET ÜRETECEĞİZ

Başkan Nehir 7 yıldır başkanlık yaptığı Samandağ’da daha önceki yönetimlerin hiçbir soruna kalıcı çözüm üretmediğinin altını çizerken yapmayı planladıkları hizmetlerle ilgili şunları söyledi, “Biz Samandağ’da 7 yıldan fazladır başkanlık görevini devam ettiriyoruz. Bizden önceki yönetimler maalesef hiçbir kalıcı proje geliştirmediler. Bizler Samandağ’ın mevcut olan muhteşem doğasını koruyacağız ve Samandağ’da insanların daha çok katkı yapılarda yaşamalarını ve yeşil alanları daha fazla korumayı amaçlıyoruz. Bu sebeple 2. Etap TOKİ projesini yapıyoruz. Samandağ olarak ender noktalardan birindeyiz. Topraklarımızı koruyarak vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve çok katlı binalarda daha çok sosyal faaliyetlerini de yapabileceği tesisler oluşturarak buralarda yaşamalarını sağlayacağız ve dağınık kent kimliğinden de bir nebze olsun sıyrılacağız. Bu projeyi Samandağ’ın doğasını korumak adına oldukça önemsiyorum. Hızır türbesi etrafının düzenlemesini yaparak Samandağ’ın ve sahilin turizm potansiyelini arttıracağız. Belediye binamız artık bize yetmemeye başladı. Yeni hizmet binamızı yapacağız. Yayladağı yolu üzerinde her noktaya ulaşımın olduğu bir yerde yeni binamızın yapım çalışmalarına başlayacağız. Hatay’ın en kalabalık pazarına sahibiz. Pazarın yollara taşmaması için gerekli düzenlemeleri yapacağız ve vatandaşlarımızın daha güvenli alı satım yapmalarını sağlayacağız. Her mahallede sosyal tesisler yapıyoruz. 2-3 mahallede yapımlar tamamlandı, birkaç mahalleye de yapacağız.”

SAMANDAĞ’I İPEK BÖCEKÇİLİĞİ MERKEZİ YAPMAK İSTİYORUZ

Samandağ’ın tarihte ipekböcekçiliği açısından oldukça önemli bir merkez olduğunu belirten Nehir açıklamalarına şöyle devam etti, “Samandağ doğası gereği ipekböcekçiliği için oldukça önemli bir merkezdir. Ancak günümüzde bu merkez olma özelliğini kaybetmiştir. Hâlbuki Samandağ’da uygun doğa koşulları bulunmaktadır. 25 vatandaşımız ilk olarak açtığımız kurslarda eğitim görmekteler. Biz bu potansiyeli harekete geçirip Samandağ’ı ipekböceğinin merkezi haline getireceğiz. Samandağ’ın geniş bir sanayi sitesine ihtiyacı var. Biz bu ihtiyacı göz önünde bulundurarak esnafımızın da daha rahat çalışması için yeni bir sanayi sitesi yapmak istiyoruz. Sanatsal olarak da çalışmalarımız sürüyor. İlk önce ayda 2-3 sanatsal faaliyet olsa diye düşündük ancak bu sayı 6’yı buluyor. Bu açıdan da seviniyoruz. Biz yol, bina kadar vatandaşımızın ruhuna dokunan faaliyetler de yürütmek istiyoruz.”

Nehir bu açıklamalarının ardından basın mensuplarından gelen soruları cevapladı. Sohbet ortamında gerçekleşen toplantı soruların cevaplanmasının ardından sona erdi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol