Hatay Mahalli Haber
MENÜ

MELEKLER İKİNCİ OLDU

Yayınlanma Tarihi : 09.05.2016 00:00 Bu haber 942 defa okundu

Sezon boyunca ortaya koyduğu istikrarlı performansla başarıdan başarıya koşarak Hatay'ın Gururu olan Hatay Büyükşehir Belediyespor, müsabaka öncesinde sahaya "Tüm Annelerin Anneler Günü Kutlu Olsun" yazılı pankartla çıktı.

Paylaş Paylaş Paylaş
MELEKLER İKİNCİ OLDU

Şampiyonluk düğümünün çözüleceği kritik maçı, Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Doç. Dr. Nazan Savaş'ın yanı sıra, HBB Spor Kulübü Başkanı Serdar Güven, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Hatay İl Başkanı ve aynı zamanda HBB Spor Kulübü As Başkanı Mehmet Güzelmansur ile çok sayıda sporsever tribünlerden büyük bir ilgi ile izledi.

HATAY'IN MELEKLERİ RAKİBİNİ İLK PERİYOTTA EZDİ

Bilyoner.com KBL’yi ilk iki sırada bitirip Play Off müsabakalarında da aynı başarıyı devam ettiren iki güçlü takımın çekişmeli maçı müthiş bir mücadeleye sahne oldu.

Anna Vajda, Bahar Öztürk ve Natalie Hurst'un yıldızlaştığı ilk çeyrekte dış atışlardan sayılar üreten Hatay'ın Melekleri, müthiş alan savunmasıyla rakibine göz açtırmayarak ilk çeyreği 28-13'lük farkla önde kapattı.

İkinci çeyreğe hızlı başlayan tecrübeli Fenerbahçe'nin, üst üste bulduğu sayılarla ilk çeyrekte yakaladığı 15 sayılık farkı koruyamayan Hatay'ın Melekeleri ilk yarıyı 39-33'lük skorla geride tamamladı.

BİLYONER.COM'UN YENİ SÜPRİZİ ALFA ROMEO GİULİETTA TARAFTARLARDAN YOĞUNLUK İLGİ GÖRDÜ

Maçın devre arasında Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi Play-Off serisine TBF ve Alfa Romeo işbirliği ile gerçekleştirilen, takımına destek videosu ya da fotoğrafı #AlfaRomeoPlayOffta hashtagiyle paylaşarak final müsabakalarında orta sahadan atış yapma şansı elde eden taraftarların atışları ve verilecek Alfa Romeo Giulietta taraftarlardan yoğun ilgi gördü.

ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTE RAKİBİNİ 50-50'LİK SKORLA YAKALAYAN HBB, MAÇIN SON ANINA DEK SÜRDÜRDÜĞÜ MÜCADELEYİ 68- 66 KAYBETTİ

Üçüncü periyotta taraftarı önünde daha derli toplu bir oyun sergileyen HBB, adam adama savunma yaparak kıyasıya mücadelesiyle Bahar Öztürk ve Natalia Hurst'un dış atışları ile Courtny Paris'in pota altından bulduğu sayılarla maça son çeyrek öncesinde 50-50'lik denge getirerek maça yeniden ortak oldu.

Kıran kırana bir mücadeleye sahne olan maçın son çeyreğinde saha ve seyirci avantajını arkasına alan Hatay’ın Melekleri güçlü Fenerbahçe'ye oyununu kabul ettirerek son saniyelere dek taşıdığı galibiyet umutlarını istediği gibi noktalayamadı ve müsabakadan 68-66 yenik ayrıldı.

HATAY MELEKLERİ, ŞAMPİYONLUK UMUTLARINI GELECEK SEZONA ERTELEDİ

Ortaya koyduğu mücadeleyle taraflı tarafsız tüm basketbol severlerin takdirini kazanan Hatay'ın Melekleri, mütevazı kadrolarla büyük başarılar elde edilebileceğinin en somut örneğini Final’e adını yazdırarak gösterdi. Ve şampiyonluk hayallerini önümüzdeki sezona ertelemiş oldu.

MAÇTA CENTİLMENLİK RÜZGÂRI ESTİ

Play- Off Final serisinde 3-0'ı yakalayarak Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde kupanın sahibi olan Fenerbahçe, nefes kesen mücadelenin sonunda HBB'nin başarılı oyuncularını alkışlarken, HBB'li basketbolcular da şampiyon olan Fenerbahçeli basketbolcuları centilmence tebrik etti.

Play -Off Final serisinde evinde oynadığı son maçı kaybederek şampiyonluk hayallerini gelecek sezona erteleyen HBB'ye sezon boyunca destek veren ateşli taraftarlar tezahüratlarıyla moral desteğinde bulundu.

68-66'lık skorla 2015-2016 sezonu Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'ni ikinci sırada tamamlayarak büyük bir gururu daha Hatay'a yaşatan HBB'li Melekler, madalyalarını taraftarlarının "En Büyük Hatay" tezahüratları eşliğinde TBF temsilcisi Bahar Akgün ve Başkan Savaş'ın ellerinden aldı.

SAVAŞ: AZIMSANMAYACAK BÜYÜK BİR BAŞARIDIR

Final maçının ardından TRT Spor ekranlarına konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, "Hatay'ın kadın basketboldaki iki yıllık bir geçmişi ile zorlu rakipler arasından sıyrılarak final müsabakalarında mücadele etmesi gerçekten azımsanmayacak büyük bir başarıdır. Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" sözünü her zaman örnek aldık ve Hatay tarihinde olduğu gibi şimdi de bir spor kenti olduğunu tüm ülkemize bir kez daha göstermiş oldu. Bütün takım oyuncularını teker teker tebrik ederken başta teknik heyet olmak üzere takımlarını hiçbir maçta yalnız bırakmayan taraftarlarımıza, ayrıca mütevazi bir kadro kurarak takımı finale taşıyıp bu gururu bizlere ve Hatay’ımıza yaşatan yönetime de çok teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'ni şampiyon tamamlayan Fenerbahçeli basketbolculara madalyalarını Hatay Valisi Ercan Topaca'nın elinden almasının ardından kupa töreni gerçekleştirildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol