Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Matkap: YENİ İL YÖNETİMİNİ TEBRİK EDİYORUM

Yayınlanma Tarihi : 10.02.2016 00:00 Bu haber 909 defa okundu

Eski bakan ve CHP Genel Başkanı eski Yardımcısı Nihat Matkap yeni Hatay İl Yönetimini kutlamak amacıyla CHP Hatay İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Matkap: YENİ İL YÖNETİMİNİ TEBRİK EDİYORUM

Ziyarette CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ve partililer ile basın mensupları hazır bulundu.

MATKAP: HATAY ÜZERİNDEKİ OYUNLARI FARK EDELİM

Ziyarette konuşan Nihat Matkap, “Kongreden sonra Parti kurultayını da yaptık. Yeni il yönetimini tebrik ediyorum. Zor bir dönemde göreve geldiler. Bu yüzden tüm süreci iyi takip etmeli, teyakkuzda olmalılar. Biz de arkadaşlarımıza elimizden geldiğince destek vereceğiz” dedi.

Matkap konuşmasının devamında, “Ülkenin her yerinde ciddi sorunlar var. Ülkenin olduğu gibi Hatay’ında yakınımızdaki savaştan dolayı ciddi sorunları var. İktidarın görevi bu sorunları çözmek ülkede birliği sağlamak olmalı. Ancak ülke parçalanmanın eşiğinde. Son 24 saatte 9 şehit verdik. En büyük korkum da bu savaşın yayılmasıdır. Dış politikada yine zorlu süreçlerden geçiyoruz. Mülteci sorunuyla ciddi bir kriz baş göstermiştir. İhracatın azalması, turizmden gelen gelirin azalması da önemli sorunlar ve işsizliği artırıp ciddi sorunlara yol açabilecektir. Bir de yakın dönemde yeni devletlerin kurulması planlanıyor ve planların içinde Hatay’da var. Biz buna asla izin vermeyeceğiz. CHP Hatay İl Başkanlığı olarak tüm gücümüzle durumun farkında olup ona göre çalışalım” dedi.

TÜRKİYE’Yİ REFERANDUM BEKLİYOR

Başkanlık için 3-4 ay içerisinde referandum olabileceğinin altını çizen Matkap konuşmasına şu ifadelerle devam etti, “2016 yılı Türkiye için çok önemli. Aynı zamanda Hatay için de zor bir dönemden geçiyoruz. İktidar başkanlık sistemi için yoğun çaba sarf ediyor. İl yönetimimiz de teyakkuzda olmalı. Ben tekrardan yönetime seçilen Mehmet Güzelmansur ve yönetim kurulunu tebrik ediyor görevlerinde başarılar diliyorum.”

YAMAN: BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ise yaptığı konuşmada, “Ülkemiz zor zamanlardan geçiyor. Bunu partililerimizle paylaşmalıyız. İşler kötü giderken insanların yüzde 50’si hala AKP’ye oy verir anlamıyorum. Demek ki biz hala bazı şeyleri doğru anlatamıyoruz. Bunu en iyi gören parti CHP’dir. Biz üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

GÜZELMANSUR: NİHAT ABİ’YE TEŞEKKÜR EDİYORUM

CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur da yaptığı kısa konuşmada ziyaretlerinden dolayı Nihat Abi’ye ve Başkan Yaman’a ve çok değerli CHP’lilere teşekkürlerimi sunuyorum. Bizde aynı anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Umuyorum CHP Hatay’da birinci parti olacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından partililer bir süre sohbet etti. Sohbetin ardından ziyaret sona erdi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol