Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Mali Müşavirlerin Fikirleri Alınmalı

Yayınlanma Tarihi : 31.08.2016 00:00 Bu haber 1133 defa okundu

SGK Hatay İl Müdürlüğü Hatay’da görev yapan Mali Müşavirlere 6736 sayılı kanun ve bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkında bilgilendirme semineri düzenledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Mali Müşavirlerin Fikirleri Alınmalı

Hatay SMMMO Toplantı salonunda düzenlenen seminere SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, Bağımsız Çalışanlar Daire Başkanı Ahmet Yetim, Hatay SMMMO Başkanı Tahsin Kırık, Hatay SMMMO Onursal Başkanı Abdullah Korkmaz ve mali müşavirler katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını Hatay SMMMO Başkanı Tahsin Kırık yaptı. 6736 sayılı kanun hakkında bilgilendirme seminerinde konuşan Hatay SMMMO Başkanı Tahsin Kırık, Mali Müşavirler yeni kanunla mağdur ediliyor. En azından bizim de fikirlerimiz alınmalıydı dedi.

KIRIK: MALİ MÜŞAVİRLER MAĞDUR EDİLMEMELİ

Kırık konuşmasında, “Mesleğimiz gereği sürekli eğitime ihtiyaç duymaktayız. Bu yüzden bu eğitim programını düzenledik. Sizler de yoğun katılım gösterdiğiniz. Bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 15 Temmuz darbe girişimini kınıyorum ve demokrasiye desteğimizi bir defa daha yineliyorum. Yeni getirilen yasa bizler açısından sorunlar doğurmuştur. Tarihin en önemli yasası olmakla beraber bizim gibi bu mesleği icra edenler mağdur edilmektedir. Bu gibi kanunlar çıkarılırken vatandaş ile devlet arasında köprü vazifesi gören Mali Müşavirlere de sorulması gerekirdi. Bundan sonraki uygulamalarda bizim de fikirlerimizin alınmasını ve meslek çalışanlarının mağdur edilmemesi gerektiğini belirtmek istiyorum” dedi.

Kırık’ın konuşmasının ardından Hatay SMMMO Onursal Başkanı Abdullah Korkmaz da kısa bir konuşma yaptı. Korkmaz’ın konuşmasının ardından mesleğe yeni başlayanlara ruhsatları verildi. Takdim töreninin ardından eğitim seminerinin düzenlenmesindeki katkılarından dolayı SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, Bağımsız Çalışanlar Daire Başkanı Ahmet Yetim’e plaket verildi.

Plaket töreninin ardından SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal seminerin açılış konuşmasını yaptı. Bal konuşmasında uygulamanın getirdiği yeniliklerden bahsetti. Daha sonra Bağımsız Çalışanlar Daire Başkanı Ahmet Yetim 6736 sayılı kanun ve bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkında sunum yaptı. Sunumun ardından katılımcılar sorularını yazılı olarak ilettiler. Soruların cevaplanmasının ardından seminer sona erdi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol