Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Mağduriyetler giderilmelidir

Yayınlanma Tarihi : 26.01.2017 00:00 Bu haber 671 defa okundu

BES MYK Üyesi Ahmet Acar, “Emekçilerin Cumhuriyet tarihinin en büyük saldırısı ile karşı karşıya kaldığı bir süreç derinleşerek devam etmektedir. Bir yandan kamuda yaşanan ihraçlar, açığa alma, sürgün ve soruşturmalar devam ederken, yaşanan ekonomik kriz her geçen gün emekçilerin yaşam koşullarını daha da zorlaştırmaktadır” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Mağduriyetler giderilmelidir

Gerçekleştirilen basın toplantısına Hatay SES Şubesinde genel Merkez yöneticisi Ahmet Acar Adana Şube Başkanımız Sabahat Mutluay, Adana Şube Yöneticimiz Erdi Dartıcı Adana eski Şube Başkanımız Sinan Tunç katılım gösterdi.

YAŞANILAN MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİDİR

Toplantıda açıklamalarda bulunan BES MYK Üyesi Ahmet Acar, “23 Ocak’ta yayınlanan 683 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile içlerinde Hatay İl Temsilcimiz Deniz Polat, Dersim Şube Yönetim Kurulu Üyemiz Musa Kılıç ve Adıyaman İl Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyemiz Tülay Ersönmez’in de aralarında olduğu 11 üyemizin işine sorgusuz sualsiz son verilmiştir. Hatay’da ise görevine son verilen üye sayımız 5’e ulaşmıştır. Yine 23 Ocak’ta yayınlanan 685 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile, görevi başta kamuda yaşanan ihraçlarda mağduriyetleri gidermek amacıyla “OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu“ oluşturulmasına karar verilmiştir. Böylesi bir komisyonun oluşturulmak zorunda kalınması aynı zamanda yapılan işlemlerin hukuksuz ve keyfi olmasının itirafıdır ve yaşanılan mağduriyetlerin giderilmesinde işlevli olmayacağı açıktır” dedi.

ÇÜNKÜ BİZ HAKLIYIZ

Acar; “Anayasa değişiklikleri adı altında önümüzdeki süreçte yapılacak referandumda OHAL adı altında yaşadığımız sürecin ve tek adam rejiminin yasal hale getirilmesinin oylanacağı ortadadır. Kamuda iş güvencesinin kaldırılması, toplu sözleşmelerde zam oranının belirlenmesi, grevlerin yasaklanması bir kişinin insafına bırakılmaktadır. Siyasi iktidarın her kesimden muhalifleri sindirerek, başkanlığa giden yolun taşlarını döşediği böyle bir süreçte, Sendikamız kamu hizmetlerinin tasfiyesine ve kamu emekçilerinin iş güvencesinin kaldırılmasına karşı olduğu için hedef alınmıştır. Yaşadığımız saldırılara karşı taleplerimize daha sıkı sarılarak mücadelemizi yükselteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın, çünkü biz haklıyız.” İfadelerine yer verdi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol