Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Mağdur edilen öğretmenler görevine iade edilmeli

Yayınlanma Tarihi : 16.09.2016 00:00 Bu haber 944 defa okundu

Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK), Hatay da 928 öğretmenin Bakanlık kararıyla açığa alınmasının hiçbir yasal gerekçeye dayandırılamayacağını ileri sürdü.

Paylaş Paylaş Paylaş
Mağdur edilen öğretmenler görevine iade edilmeli

HAMOK, basın açıklamasında, şu sözleri sarf etti:

“Bilindiği üzere 15 Temmuz menfur askeri kalkışmasına tüm Türkiye takdire şayan cesaretiyle karşı koymuş ve püskürtmüştür. Devamında tüm kesimleri kapsayıcı Demokrasi mitingleri düzenlenmeye başlanmış, siyasi liderler bir araya gelmeye başlamış, herkesin özlediği Barış ve kardeşlik dili kullanılmaya başlamıştır. Görüntüdeki bu barış ortamı ve ortak düşman FETÖ terör örgütüne karşı yapılacak girişimlere herkes destek verirken demokrasi mitingleri, siyasi Erkin mitinglerine dönüşmeye başlamıştır.

Başta, tüm Türkiye'nin ortak düşmanı FETÖ terör örgütünün yapmış olduğu hain darbe kalkışmasına karşı yapılacak karşı duruş, önlemler ve acil karar mekanizmasının işletilmesi maksadıyla alınan ve TBMM'yi devre dışı bırakan OHAL kararı, gittikçe amacından sapmaya başlamıştır.

9 Eylül tarihinde Türkiye’de 11.285 Hatay da 928 öğretmenin Bakanlık kararıyla açığa alınması hiçbir yasal gerekçeye dayandırılamaz. Evrensel hukuk normlarına göre suç kişiseldir. Kişiler bu şekilde kitle halinde açığa alınıp manevi ve maddi olarak mağdur edilmektedir. Açığa alınan öğretmenlerin içinde gerçekten iddia edildiği şekilde suç işleyen var ise kişi olarak belirlenip yargı önüne çıkarılması gereklidir. Bu şekilde toplu olarak açığa alınmalar hakkaniyete aykırı olduğu gibi büyük mağduriyetlere sebebiyet vermiştir.

Bugünlerde her duyarlı ve samimi yetkilinin söylediği gibi at izi it izine karışmış durumdadır.

Henüz FETÖ terör örgütü ile ilgili mücadele yeni başlamışken, üst kadroları ele geçirilememişken, siyasi kanadı açığa çıkarılıp temizlenememişken, hiçbir terör örgütüyle bağı olmayan, içerde ve dışarda "Barış" ı savunan, Türkiye'nin yüz akı ve geleceği, Atatürkçü, laik, demokrat öğretmenlerinin haksız olarak açığa alınması hem çocuklarımızı hem bizi yaralamış ve gelecek hakkında endişelendirmiştir.

Talebimiz yanlıştan derhal dönülmesi ve mağdur edilen öğretmenlerimizin mağduriyetlerinin geri dönülemez noktalara varmadan görevlerine iade edilmesidir.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol