Hatay Mahalli Haber
MENÜ

LARVA İLE MÜCADELE SÜRÜYOR

Yayınlanma Tarihi : 01.03.2016 00:00 Bu haber 925 defa okundu

Antakya Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri larva ile mücadele programı kapsamında Antakya’nın merkez mahallelerinde ilaçlama çalışmasına devam ediyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
LARVA İLE MÜCADELE SÜRÜYOR

            Antakya Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada oluşturulan 13 ayrı ekip ile 95 mahallenin tamamında yürütülen çalışmaların üreme mevsimi nedeni ile hızlandırıldığı bu kapsamda tüm kanallar, mazgallar, ızgaralar, su birikintileri, dereler, inşaat bodrum katları ve yeşil alanlarda ilaçlama hizmetinin gerçekleştirildiği belirtildi.

            Açıklamada ayrıca vatandaşların larva ve haşere üremelerini önlemeleri amacıyla evlerinde, bahçelerinde, bodrumlarında, balkonlarında su birikintileri bırakmamaları, çeşitli içecek ambalajlarını rastgele atmamaları, çöp poşetlerini ağızları kapalı olarak konteynerlerin içerisine bırakmaları, su giderlerini açığa akıtmamaları konusunda uyarılar yer aldı. Haşere ve sineklerin olası salgınlara sebebiyet vermemesi için mutlaka evlerin pencerelerine mutlaka sineklik takılması gerektiğine de yer verilen açıklamanın sonunda ilaçlama çalışmalarının sürekli olarak devam edeceği belirtildi.

            Antakya Belediyesi ekipleri şehir genelindeki 95 mahallede larva ile mücadele çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol