Hatay Mahalli Haber
MENÜ

KUTLU DOĞUM KUTLANDI

Yayınlanma Tarihi : 13.04.2016 00:00 Bu haber 828 defa okundu

Kutlu Doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde Hatay İl Müftülüğünce “Hz. Peygamber Tevhit ve Vahdet’ konulu kutlu doğum programı düzenlendi.

Paylaş Paylaş Paylaş
KUTLU DOĞUM KUTLANDI

Antakya Kapalı Spor Salonunda düzenlenen programa, Hatay Valisi Ercan Topaca ve eşi Sevim Topaca’nın yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcıları Orhan Mardinli İle Bilal Ölmez, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Defne Kaymakamı Hakkı Uzun, İl Jandarma Komutanı J. Kıd. Alb. Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Hayırsever İşadamı Necmi Asfuroğlu, Hatay Ortodoks Cemaati Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Hatay Ortodoks Kilisesi Ruhani Reisi Dimitri Dogum Antakya Musevi cemaati başkanı Şaul Cenudi ve kanaat önderleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Halkın yoğun ilgisiyle karşılanan program, saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vakıf Cami İmam Hatibi Musa Esatoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

PEYGAMBERİMİZİ ANLAYABİLMEK İÇİN BİR ARAYA GELDİK

Programın açış konuşmasını yapan Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu,  bütün güzellikleriyle Peygamber Efendimizi bir kez daha hissetmek, anlamak ve o manevi hazzı yaşamak için bir araya geldiklerini ifade ederek “O’nu tanıyabilmek, anlayabilmek ne büyük bahtiyarlık. Ona ümmet olmak ne büyük şeref. İşte bu güzellikleri bir kez daha hissetmek, anlamak için bugün burada toplanmış bulunuyoruz. Bu sebeple hayatımızın müstesna bir anını çok ulvi duyguların coşkusu içerisinde geçirmekteyiz. Bütün insanlık, O’nun mutlak adaleti, getirdiği evrensel prensipleri, problemleri halletmek için ortaya koyduğu çözüm yollarını öğretmek ve tatbik etmekle mükelleftir.” dedi.

BU HAFTA HAYIRLARA VESİLE OLSUN

Bu yıl İnşallah çeşitli etkinliklerle idrak edeceğimiz Kutlu Doğum Haftası’nın milletimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını, saygı, kardeşlik ve hoşgörü getirmesini dileyerek konuşmasına başlayan Hatay Valisi Ercan Topaca “O’na ümmet olduğumuz için hepimizin büyük bir onur ve şeref duyduğu, dünya ve ahirette kurtuluşa ereceğimiz, kazananlardan olacağımızı umduğumuz Peygamber Efendimizin bize gösterdiği yoldan yürümek, onun tavsiyelerine uymak ve O’nun tavsiyeleriyle hayatımızı dizayn etmek tabi ki bizim kurtuluşumuzun, aramızdaki kardeşliğin, sevginin, saygının ve hoşgörünün de kaynağı olacaktır.

Peygamber Efendimiz yüzlerce yıl önce ashabı arasında temin ettiği barış, kardeşlik, tahammül ve  hoşgörünün ne yazık ki son zamanlarda insanlar arasında eksikliğini görüyoruz ve bunun tekrar temini için hepimizin Rahmet Peygamberi’nin ahlakından ve yaşama karşı bakışından alacağı dersler var. İnsanlığın içinde bulunduğu buhranı, sıkıntıları aşmanın yolu, Peygamber Efendimizin ilkelerini, ilahi kurallarını hayatımıza endekslemektir. ”dedi.

PEYGAMBERİMİZİ ÇOCUKLARA ANLATMALIYIZ

Bizim için en önemli unsurun çocuklarımız olduğunun da altını çizen Vali Topaca onların aile içi eğitimi ve geleceğe hazırlanmaları noktasında eksik kalınan hususun Peygamber Efendimizin ahlakını ve yaşantısını onlara anlatamamak olduğunu ifade etti şunları kaydetti: “Bunları yapmadığımız zaman maalesef gelecekte kötülüğe ve yanlışlara da yönelme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyorlar. Bundan dolayıdır ki dünyada yaşanan zulüm ve kötülükler, Peygamberimizin sünnetine göre yaşanmamasından kaynaklanıyor. Gelin ağacı yaşken eğelim. Devletimizin yazın açtığı kurslara çocuklarımızı gönderelim. Hocalarımız vasıtasıyla Peygamberimizin yüce ahlakıyla ahlaklansınlar. Bu minvalde yetişmiş tertemiz yüreklerle geleceğimizi sağlam temeller üzerine inşa edelim.

Bizler aynı dünyanın çocuklarıyız, aldığımız hava, içtiğimiz su, yediğimiz lokma bir iken; yaşadığımız gök kubbe, bizlere birlikte yaşamayı ve yanlışlardan dönmemizi öğütleyen rahmet elçilerine olan bağlılığımız ve sevgimiz bir iken bu kavga neden? Biz elimizden geldiğince, dilimizin döndüğünce insanlara Peygamberimizin yaklaşımını anlattığımız takdirde kurtuluşa ereceğimize inanıyorum. ”

PROGRAMA KATILANLARA GÜL DAĞITILDI

Konuşmasının son bölümünde ise Vali Topaca, terörle mücadelede hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarak Peygamber Efendimizin şefaatine erişmeyi hep birlikte niyaz ettiklerinin altını çizdi.

Günün anısına İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından ilimiz protokolüne ve salondakilere gül takdim edilmesinin ardından ilahi grubu ve semazen ekibinin gösterisiyle devam eden program, Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın "Hz. Peygamber Tevhit ve Vahdet" konulu konferansı ve ilahilerle son buldu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol