Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Kursiyerler sertifikalarını aldı

Yayınlanma Tarihi : 21.12.2016 00:00 Bu haber 587 defa okundu

Samandağ Kaymakamlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı ve Mustafa Kemal Üniversitesi işbirliği ile SODES destekli "Reçel ve Defne Evi Projesi" kapsamında kadın çiftçilere yönelik; Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu, Aşçı Çıraklığı ile Mis Sabun Kursları açılmış olup, bu kursları başarı ile tamamlayan 35 kadın çiftçilere sertifikaları törele verildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Kursiyerler sertifikalarını aldı

Törene Samandağ İlçe Kaymakamı Dr. Cahit Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Andiç, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü,  Halk Eğitim Müdürü,  proje sorumluları, kursiyerler ve diğer davetliler katıldı.

ÇELİK: KADINLAR ÜRETİMİN İÇİNE ÇEKİLMELİ

Törende konuşan Samandağ İlçe Kaymakamı Dr. Cahit Çelik; "2016 yılı içerisinde Samandağ Kaymakamlığı olarak 4 projenin ya ortağı ya yürütücüsü olduk. Reçel ve Defne Evi projesi kapsamında 35 kadın arkadaşımıza 3 tane farklı kurs verildi. Buradaki amacımız toplumun yoksul kesimlerinden olan kadınlarımızı üretimin içerisine çekmek ve ekonomik olarak ailelerine katkı sağlamak. Bu anlamda bu projeye katkı sunan kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ediyoruz" dedi.

Hatay İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Andiç yaptığı konuşmada; "Ülkelerin sosyo-ekonomik ve kültürel yapılarına göre kadına yüklenen roller ve kadından beklentilerde her zaman önemlidir. Sağlıklı, eğitimli, kültürlü bir toplum hem kalkınmanın hem de verimliliğin kaynağı olmaktadır. Türkiye'de çalışma yaşamında özellikle ele alınması gereken grupların başında da tarımda çalışan kadınlar gelmektedir. Bu projede önemli olan ürünlerin gıda hijyeni ve usulüne uygun olmasıdır. Bizler kursiyerlere bu eğitimleri verdik ve değişik gruplara da vermeye devam edeceğiz. Bu projede desteklerinden dolayı Samandağ Kaymakamlığına, Samandağ Belediyesine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu projede eğitim gören kadınlarımızın ileride işyeri açmaları durumunda teknik olarak desteklerimizi sürdüreceğiz" dedi

NEHİR: ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir yaptığı konuşmada; "Bu tür projelerin bir parçası olmaktan heyecan duyduk. Reçel ve Defne evi projesinin devamı gelecek ise ve iş istihdamları yaratılacaksa biz belediye olarak da üzerimize düşeni yaparız. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol