Hatay Mahalli Haber
MENÜ

KÜNEFE AVRUPA’YA YELKEN AÇIYOR

Yayınlanma Tarihi : 15.03.2016 00:00 Bu haber 1125 defa okundu

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Hatay’ın en önemli lezzeti olan Künefe’nin Coğrafi İşaret Belgesi’ni aldıktan sonra şimdi de Avrupa Birliği Marka Tescilini almak için DOĞAKA ile işbirliği anlaşması yaptı.

Paylaş Paylaş Paylaş
KÜNEFE AVRUPA’YA YELKEN AÇIYOR

ATSO tarafından yapılan açıklamada, “Dünya’nın en önemli Gastronomi şehirlerinden biri olan Hatay mutfağını gerek ülkemizde gerekse dünyada tanıtımını daha başarılı bir şekilde yapmanın en önemli yolunun markalaşmadan geçtiğini ATSO olarak bilmekte ve çalışmalarını bu doğrultuda gerçekleştirmekteyiz. Bu protokolle Künefe’yi Avrupa’da ve 3. Dünya ülkelerinde tanıtmayı planlıyoruz. 

Türkiye’deki tescil edilebilecek ürünlerden bugüne kadar Avrupa Birliği’nde toplam 7 adet ürünümüz tescillenmiş, 8. başvuru ise Antakya Künefesi için yapılacaktır. Künefe’nin Avrupa Birliği Marka Tescilinin ardından Hatay’daki ürünlerden Tuzlu yoğurt ve Künefelik Peynirin Türk Patent Enstitüsü’nden Coğrafi İşaret Belgesi alınacaktır” denildi.

ESKİOCAK: HATAY EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ

Protokole ATSO Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, Özener Patent Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Kayabaşı Özener, Mustafa Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Yahya Kemal Avşar, ATSO Meclis Üyesi Süheyl Budak katıldı.

Protokolde konuşan ATSO Meclis Başkanı Eskiocak, odamızın Hatay yöresel lezzetlerinin markalaşması için bir çok projeye ev sahipliği yaptığını ve bu çalışmaların Hatay ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağının altını çizdi. ATSO olarak yapımına devam ettiğimiz Mutfak Müzesi projesinin de Türkiye’de emsali az olan bir proje olduğunu ifade etti. Tüm bu çalışmalara büyük katkılar sağlayan ve odamızı bu konuya teşvik eden Meclis Üyemiz Süheyl Budak’a teşekkürlerini iletti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol