Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Kültürel çalışmalara katkılarımız sürecek

Yayınlanma Tarihi : 04.05.2016 00:00 Bu haber 885 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), geleneklerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla büyük önem verdiği kültürel etkinlikleri hayata geçiriyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Kültürel çalışmalara katkılarımız sürecek

HALK OYUNLARI, KÜLTÜRÜMÜZÜN GELECEK KUŞAKLARA AKTARILMASINA VE HATAY'IN DOĞRU TANITIMINA KATKI SAĞLIYOR

HBB ev sahipliğinde Antakya’da gerçekleştirilen ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun(THOF) düzenlemiş olduğu kulüpler arası Grup Birinciliği Yarışmaları’nda, Hatay’ı başarıyla temsil ederek adını zirvenin ilk sıralarına yazdırmayı başaran HBB Gençlik ve Spor Kulübü Halkoyunları Ekibi, 4 Mayıs Çarşamba günü Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarete ekip yöneticilerinin yanı sıra THOF Basın ve Yayın Kurulu Başkanı Mithat Kalaycıoğlu da katılım gösterdi.

Hatay, Adana, Gaziantep, K. Maraş, Kilis ve Osmaniye illerinden 32 takımın katılımıyla gerçekleşen Grup Birinciliği Yarışmaları’nda, Geleneksel Düzenlemeli Dal Büyükler Kategorisi’nde 2’ncilik, Geleneksel Düzenlemesiz Dal Büyükler Kategorisi’nde ve Geleneksel Düzenlemeli Dal Gençler Kategorisi’nde 3’üncülük elde ederek başarılarıyla Hatay’ın yöresel oyunlarının gelecek kuşaklara aktarılmasına ve kentin tanıtımına katkı sağlayan ekip, önümüzdeki yarışmalarda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kendilerine vermiş olduğu desteklerden dolayı daha iyi yerlerde derece alacaklarının başarıları sözünü verdiler.

KALAYCIOĞLU: HBB BAŞKANI DOÇ.DR. LÜTFÜ SAVAŞ, HATAY'I ULUSAL VE ULUSLARARASI MECRALARDA EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİYOR

Başkan Doç. Dr. Lütfü Savaş'ın kültürel aktivitelere verdiği önem dolayısıyla teşekkür eden Kalaycıoğlu, düzenlenen yarışmaların Hatay’ın doğru tanıtımına katkı sağlayacak nitelikte organizasyonlar olduğunun altını çizdi. Çevremizdeki bölge ülkelerinde yaşananlar nedeniyle Hatay ile ilgili oluşan yanlış algının bertaraf edilmesinde, bu tip organizasyonların rolünün büyük olduğuna vurgu yapan Kalaycıoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Doç.Dr.Lütfü Savaş’ın Hatay’ı ulusal ve uluslararası mecralarda en iyi şekilde temsil ettiğini vurguladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol