Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Kültür Ve Turizm Bakanı Ersoy, Hatay’da

Yayınlanma Tarihi : 12.06.2024 07:39 Bu haber 101 defa okundu

Çeşitli programlara katılmak üzere ilimize gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Valilik Binasında Hatay Valisi Mustafa Masatlı’yı ziyaret ederek ilimizdeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Kültür Ve Turizm Bakanı Ersoy, Hatay’da

Bakan Ersoy, daha sonra kentteki asrın felaketinde hasar gören tarihi yerlerde incelemelerde bulundu.Kültür Ve Turizm Bakanı Ersoy, Hatay’da

Antakya Cumhuriyet Meydanında depremde hasar gören Şehir Müzesi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Cemil Meriç İl Halk Kütüphanesi olarak hizmete alındı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’da vatandaşlara hizmet vermeye başlayan kütüphaneyi gezdi. 

Antakya ilçesi kent merkezinde bulunan ve asrın felaketinde hasar gören Hatay Şehir Müzesi’nin kütüphaneye dönüştürülmesi kararlaştırılmıştı. Hatay Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlandı. Hizmete alınan ve Cemil Meriç İl Halk Kütüphanesi ismi verilen kütüphaneyi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ziyaret etti. Bakan Ersoy, ziyarette kitap okuyan çocuklarla sohbet etti. Bakan Ersoy, ziyaretinin ardından kentteki incelemelerini sürdürdü.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol