Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Közden çıkan Yangın Bir Dönümlük çamlığı Yaktı

Yayınlanma Tarihi : 01.08.2023 10:22 Bu haber 145 defa okundu

Hatay’ın Belen ilçesinde ormanlık bölgeye bırakılan közün neden olduğu bildirilen orman yangını, Ormanı İşletmeye ekiplerinin karadan, helikopterle de havadan yapılan müdahale sonucu güçlükle kontrol altına alındı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Közden çıkan Yangın Bir Dönümlük çamlığı Yaktı

Edinilen bilgilere göre bugün öğle saatlerinde Belen’in Gedik Mahallesi İskenderun-Antakya Karayolu üzerindeki ormanlık bölgeye bırakılan közden çıkan yangın ormana sıçradı. 112 Acil çağırı merkezine yapılan ihbar üzerine bölgeye Orman işletme ekipleri yönlendirildi. Arazözler ile helikopterlerin havadan ve karadan müdahale ettiği, orman yangın söndürme elamanlarının yoğun çalışması sonucu çevreye yayılan alevler kısa sürede kontrol altına alındı.

Soğutma çalışmasına geçilen bölgeye Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz ile Hatay Orman Bölge Müdürü Ali Özdemir de giderek çalışmaları yakından takip etti. Yangında bir dönümlük çam serisi orman alanının zarar gördüğü belirtildi.

Soğutma çalışmaları sırasında helikopterlerin yangın bölgesine havadan su dökme çalışmalarını ise çocuklar alkışlarla izledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol