Hatay Mahalli Haber
MENÜ

KOPUKLUK İLERLEMEMİZİ ENGELLİYOR

Yayınlanma Tarihi : 12.03.2016 00:00 Bu haber 1034 defa okundu

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Mazman Medya Radyo Show Grubu radyolarında Mithat Öztürk’ün hazırlayıp sunduğu “Günışığı” programının canlı yayın konuğu oldu.

Paylaş Paylaş Paylaş
KOPUKLUK İLERLEMEMİZİ ENGELLİYOR

Mazman Medya Grubu’nun bünyesinde yayın yapan Süper Show Radyo (97.3), Dost Fm (90.7), Radyo Akdeniz (89.2) ve Asya Radyo (96.2)’dan aynı anda canlı olarak yayınlanırken programda Başkan Çinçin, Hatay’ın ticaretiyle ilgili son gelişmeleri ve Ortadoğu’da yaşanan savaştan etkilenme sürecini aktardı.

BARIŞIN HÜKÜM SÜRDÜĞÜ GÜNLERİ BEKLİYORUZ

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, sınır olaylarını ele aldığı açıklamasında “Sınır illerimiz başta olmak üzere ilimiz Suriye’de meydana gelen savaştan ciddi derecede etkilenmiştir. Ortadoğu ile ülkemizde barışın hüküm sürdüğü günlerin özlemi içerisindeyiz. Kısa süre içerisinde o günlere ulaşmanın umudu içerisindeyiz. Biliyorsunuz ki Rusya krizinden sonra yaş sebze ve meyve ihracatımız, turizm ve doğal gaz ihracatımız da etkilendi.  Üst üste alınan darbeler ülkemizi olumsuz etkiledi fakat biz umudumuzu yitirmeden çalışmalarımıza devam etmek zorundayız. ”diye konuştu.

GİRİŞİMCİLİK SEMİNERLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Ayakkabıcılık gibi sektörlerimizde toplaştırma projelerimiz 10 yıl gibi bir serüvenin ardından başarıyla sonuçlandırılacaktır. Yöremize özgün diğer sektörlerimizde de aynı çalışma içerisindedir. Girişimcilerimiz için seminerlerimiz ve sunumlarımız devam ediyor. 1300 girişimciye protokol yaptık. 2 sınıf Samandağ ilçemizde 60 kişilik, 1 sınıf Yayladağı ilçemizde 30 kişilik diğer ilçelerimizde de yeterli sayılar alınınca eğitimlerimiz devam edecektir.

HATAY VALİLİĞİ DIŞINDA HİÇBİR KURUMDAN DESTEK ALAMIYORUZ

Hatay’ın daha ileri ve daha gelişmiş bir potansiyele sahip olabilmesi adına oda olarak ciddi anlamda çaba sarf ediyoruz. Projelerimize Hatay Valiliği dışında hiçbir kurumdan ciddi destek alamıyoruz. Hataylılar gastronominin etki alanını anlayabilmiş değiliz. Bu bir sitem ve ele almamız gereken birçok konu vardır. Kurumlar arası kopukluk nedeniyle ilimizi ileri bir noktaya taşıyamıyoruz. ATSO olarak Hatay Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlarla birlikte maalesef sınıfta kalmış durumdayız.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol