Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Konutu Teslim Edilen Depremzedeler Bayramda Misafirlerini Yeni Evlerinde Ağırlayacak

Yayınlanma Tarihi : 16.06.2024 09:10 Bu haber 51 defa okundu

- Hatay'da evi teslim edilen depremzede Hülya Güngör:- "Kurban Bayramı'nı evimde geçireceğim, çok mutluyum. Çocuklarıma ve sevdiklerime açık bir kapımın, yanan bir ışığımın olması çok güzel bir duygu"

Paylaş Paylaş Paylaş
Konutu Teslim Edilen Depremzedeler Bayramda Misafirlerini Yeni Evlerinde Ağırlayacak

Depremlerin en çok etkilediği iller arasında yer alan Hatay'da da kurayla konutuna kavuşan afetzedeler yeni evlerine yerleşiyor.Konutu Teslim Edilen Depremzedeler Bayramda Misafirlerini Yeni Evlerinde Ağırlayacak

Hatay'ın Payas ilçesi Çağlalık Mahallesi'nde yapımı süren 28 bloku 2+1, 7 bloku ise 3+1 olacak şekilde 821 konuttan yapımı tamamlananlar hak sahiplerine teslim ediliyor.Konutu Teslim Edilen Depremzedeler Bayramda Misafirlerini Yeni Evlerinde Ağırlayacak

Evinin anahtarını alan depremzedeler, yeni konutlarına bayram öncesi yerleşmenin mutluluğunu yaşıyor.

Ev hanımı 2 çocuk annesi Hülya Güngör (47), depreme Defne ilçesindeki oğlunun evinde yakalandığını söyledi.

Daha sonra geldiği Payas ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evinin yıkılmış olarak bulduğunu anlatan Gürgör, "Çok büyük sıkıntılar yaşadım. Cumhurbaşkanı'mızın yaptığı açıklamalarla bir nebze de olsa mutlu oldum, güvendim ve inandım. Sonuç çok güzel oldu. Beklediğime değdi." dedi.

Güngör, misafirlerini yeni yuvasında ağırlayacağı bayramın bu yıl daha güzel geçeceğini belirtti.

Konutların yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Güngör, şöyle konuştu:

"Kurban Bayramı'nı evimde geçireceğim, çok mutluyum. Çocuklarıma ve sevdiklerime açık bir kapımın, yanan bir ışığımın olması çok güzel bir duygu. Rahatınızın konforunuzun bir anda yerle bir olması, sonra kara kara düşünürken böyle güzel bir sonuca ulaştığım için çok mutluyum. Allah'ım herkese böyle güzel bayramlar yaşatsın."

Eşi ve amcasıyla yeni konutuna yerleşen 25 yaşındakli Rabia Demirci, bayram öncesi evine yerleşmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Depremlerdan sonra yaşadığı konteynerden yeni evine taşınan Kadir Karaoğlu (42) da "Sevinçliyiz, evimizde ilk bayramımız. Devletimiz sağ olsun evlerimizi kısa sürede teslim etti." dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol