Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Konsey çağımızın en moderrn yönetim modeli

Yayınlanma Tarihi : 20.11.2016 00:00 Bu haber 770 defa okundu

Defne Kent Konseyi 2. Olağan genel kurulunu yaptı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Konsey çağımızın en moderrn yönetim modeli

Defne Kent Konseyi, Olağan Genel Kurulu Defne Belediyesi Çekmece Hizmet Binasında toplandı. Katılımın yüksek olduğu Defne Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısına Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, Defne Belediyesi meclis üyeleri, Defne Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Meslek Odaları’nın başkanları ve temsilcileri, Kent Konseyi üyeleri ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Divan Başkanlığını Defne Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Abdülgani Mazmanoğlu’nun yaptığı genel kurulda Açılış Konuşmasını yapan Defne Kent Konseyi Başkanı Selim Harbiyeli gönüllülük esasıyla 2 yıldır sürdürdükleri çalışmalarda önemli mesafe kayd ettiklerini belirterek “Hatay’ın ilk Kent Konseyi olan Defne Kent Konseyinin her çalışmasına destek veren Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman ve Çalışma ekibine, gönüllükle çalışmalarımıza katılan, destek veren sivil toplum örgüttü temsilcilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İki yıllık çalışmaların özetini anlatan Defne Kent Konseyi Genel sekreteri Prof. Dr. Tacettin İnandı “kent Konseyi çalışmalarında demokrasinin önemini ve gerekliliğini daha yakından gördük, Defne kent konseyi 2 yıllık çalışmalarımızda önemli bir yol aldı. Ama yapılacak halen çok şey var. Defne kent konseyi Kadın, Engelli, Gençlik ve çocuk Meclislerini oluşturduk. Yönetmelikleri titizlikle hazırlanan bu meclislerin oluşturulmasında emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Yaman “Defne Kent Konseyinin çalınmalarını yakından takip ettiklerini ifade ederek “ Ortak akıl ve ortak irade oluşturmanın en güzel örneklerinden biri olan Kent konseyleri çağımızın en modern yönetişim modelidir. Bu anlamda sosyal, katılımcı belediyecilik prensiplerine sıkı sıkıya bağlı olan Belediyemiz için Defne Kent konseyinin çalışmaları oldukça önemli ve değerli bir anlam ifade ediyor.  Demokrasi kültürünü yaygınlaştırmak ve önemlisi kentli olma bilincinin oluşturulmasında önemli katkılar sağlayan kent konseyinin daha modern koşullarda çalışmalarını yapmaları ve yaygınlaştırmaları için Aşağıokçular mahallemizde bir bina tahsisi gerçekleştirdik. Binanın kısa sürede eksikliklerinin tamamlanması konusunda konsey yetkilileriyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Defne Kent Konseyi genel kurulunda tek listeyle gidilen seçimde Kent Konseyi Başkanlığına Selim Harbiyeli yeniden seçilirken Yönetim Kurulu Üyeliklerine de Hasan Akbaht, Ali Erdal Badur, İbrahim Şeyhoğlu, Yücel Tileylioğlu, Erkan Mansuroğlu, Şerif Güneş, Edip Nurlu, Fikret Çolakoğlu, Ali Kılıç, Songül Çelik, Fehime Kara, İlgi Büyükaşık Tüm ve Kerim Gençoğlu seçildiler. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol