Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Kom şubeden uyuşturucuya dev darbe

Yayınlanma Tarihi : 01.06.2016 00:00 Bu haber 730 defa okundu

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü bir operasyona daha imza attı. Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, yürütülen operasyonda uyuşturucu maddenin sokaktaki satışı ve uluslararası kaçakçılığa yönelik yapılan planlı çalışmalarda bol miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Kom şubeden uyuşturucuya dev darbe

Hatay üzerinden yüklü miktarda uyuşturucunun Körfez Arap ülkelerine gönderileceği bilgisi alınması üzerine, harekete geçen güvenlik güçleri, yürütülen soruşturma neticesinde 18:05.2016 günü başlatılan operasyonda, bir tır dorsesine yüklenmiş ihraç malları arasına zulalanmış halde hazırlanmış 281 kilogram (1.686.00 adet) captagon hap maddesi ele geçirdi.

Soruşturmanın devamında yine Hatay üzerinden yüklü miktarda uyuşturucunun Körfez Arap ülkelerine gönderileceği bilgisi alınması üzerine, yürütülen soruşturma neticesinde, 21.05.2016 günü başlatılan operasyonda, tır dorsesinde yüklü ihraç malları arasına zulalanmış halde hazırlanmış 233 kilogram (1.398.000 adet) captagon hap maddesi ele geçirildiği açıklandı.

TOPACA: KAÇAKÇILIĞIN ÜSTESİNDEN GELMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Hatay Valisi Ercan Topaca,18.05.2016 ve 21.05.2016 tarihlerinde yapılan her iki operasyonlarda, toplam 514 kilogram (3.084.000 adet ) uyuşturucu sevkiyatını organize ettiği tespit edilen 6 şüpheli şahsın yakalanıp adli mercilere sevk edildiğini bunlardan 2 şüpheli şahsın çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildiklerini belirti.

Hatay Valisi Ercan Topaca,”Toplumumuzun sağlığını, huzurunu ve düzenini tehdit eden uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara karşı mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir. Kaçakçılar her türlü yola baş vurmalarına rağmen güvenlik güçlerimizin azimli çalışmaları ile kaçakçılığın üstesinden gelmeye devam edeceklerdir. Gençlerimizin bu kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını istiyoruz. Hiçbir çocuğumuzun hayatının kararmasını istemeyiz” açıklamasında bulundu . 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol