Hatay Mahalli Haber
MENÜ

KÖLELİĞİ KABULLENMİYECEĞİZ

Yayınlanma Tarihi : 07.04.2016 00:00 Bu haber 903 defa okundu

DİSK-İş Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, insan ticareti tarihin en büyük insanlık suçlarından olduğunu bildirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
KÖLELİĞİ KABULLENMİYECEĞİZ

Berkyürek, yazılı açıklamasında, şunları kaydetti:

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen bir yasa tasarısı ile bu insanlık suçu, yasal hale getirilmek istenmektedir. Özel İstihdam Büroları’na geçici iş ilişkisini de kapsayacak biçimde işçi kiralama yetkisi verilmesi ile Türkiye’de emeği ile geçinen milyonlar köle haline getirilmek istenmektedir. Konuyla ilgili olarak toplanan Üçlü Danışma Kurulu’nda hiçbir mutabakat olmamasına rağmen, bu yasa teklifi Meclis’e gönderilmiş, komisyonlardan apar topar geçirilmiştir. Bir avuç işçi simsarının ve onlardan işçi kiralayacak bir avuç sermayedarın talebini acele bir biçimde meclisten geçirmek isteyen AKP iktidarı, başta DİSK olmak üzere, işçi kesiminden gelen hemen hiçbir itiraz dikkate alınmamıştır.

Daha önce defalarca söyledik. Görmeyen gözler görsün, duymayan kulaklar duysun diye bir kere daha tekrar ediyoruz. Özel İstihdam Bürolarına karşı sonuna kadar direneceğiz. Özel İstihdam Büroları köle pazarlarıdır.

Özel İstihdam Büroları köleliktir, insan ticaretidir. Hiç kimse bizden köleliği kabul ederek, köleliğin koşullarıyla ilgili pazarlık yapmamızı beklemesin. Biz böylesi bir pazarlık içinde olmayacağız. Talebimizi nettir: Özel İstihdam Bürolarına işçi kiralama yetkisi veren yasa tasarısı kayıtsız şartsız TBMM gündeminden çekilmelidir. Hiç kimse bizden ev işçisi kadınlar ve tarım işçileri için “dayıbaşılık sisteminin yasallaşmasını” onaylamamızı beklemesin.

Isparta Yalvaç’ta ve Manisa Gölmarmara’da onlarca tarım işçisi kardeşimizi yitirdiğimiz katliamlarda işçi simsarlarının, “dayıbaşıların” da sorumlu olduğunu unutur muyuz?

Köle ticaretinin gerekçesi olmaz! Kiralık işçilik adı altında köle ticaretine karşı geleceğimize, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak, ahlaki, sınıfsal ve siyasal bir görevdir.

Yangından mal kaçırır gibi TBMM gündemine getirdikleri “kiralık işçilik” yasa tasarısına karşı direnmek, bu konudaki tüm eylem ve etkinliklere katılmak, tüm işçiler için tarihi bir sorumluluktur. Bu sorumluluk en fazla DİSK’li işçilere düşmektedir.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol