Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Kızlar size şampiyonluk yakışır

Yayınlanma Tarihi : 30.04.2016 00:00 Bu haber 967 defa okundu

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi Play- Off yarı final üçüncü maçında Hatay Büyükşehir Belediyespor rakibini 57-55 mağlup ederek seride durumu 2-1 getirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Kızlar size şampiyonluk yakışır

ÇEKİŞMELİ MAÇ OLDU

Mersin Edip Buran Spor Salonu'nda oynanan maç çekişmeye sahne oldu.

Rakibinin dış atışlardan bulduğu sayılara Bahar Öztürk ve Courtney Paris ile cevap veren Hatay Büyükşehir Belediyespor, ilk periyotun tamamlanmasına 3:25 kala 12-10 öne geçti.

Kalan 3 dakikalık süre zarfında iki takım da skor üretmekte zorlanınca ilk çeyrek 12-12’lik eşitlikle tamamlandı.

İkinci çeyreğe alan savunması yaparak başlayan Hatay Büyükşehir Belediyespor, Bahar Öztürk’ün hücumdaki hızlı oyunlarıyla skor üretti.

Natalie Hurst’ün yokluğunda oyun kurucu pozisyonunda Gamze ve Dilara’dan verim alan Hatay Büyükşehir Belediyespor, devrenin sonunda Anna Vajda ile skor üretmesine karşın ilk yarı 26-24 ev sahibinin üstünlüğüyle noktalandı.

Maçın ikinci yarısına Maria Kuzina’nın 2 üçlüğüyle başlayan Mersin ekibine ilk yarının suskun ismi Katsiaryna Snytsina ile karşılık veren Hatay Büyükşehir Belediyespor, çeyreğin tamamlanmasına 7 dakika kala 34-32 öne geçti.

Müsabakada skor üstünlüğünün iki takım arasında sürekli el değiştirdiği nefes kesen bir mücadele sergilenirken, üçüncü çeyrek 44-42 Mersin ekibinin lehine sonuçlandı.

Her topun el yaktığı, her hücumun kıymetli olduğu maçın final çeyreğine Snytsina’nın faul problemi ile başlayan Hatay’ın Melekleri, Dilara’nın oyunu doğru okuması sonucunda skor üretti ve son 5 dakikaya 54-50'lik üstünlükle önde girmeyi başardı.

Nefesleri kesen mücadeleye sahne olan son dakikalara iki takım oyuncularının yaptığı basit hatalar damga vurdu.

Daha az hata yapan ve skor üstünlüğünü elden bırakmayan Hatay’ın Melekleri rakibini deplasmanda 57-55 yendi ve seride durumu 2-1’e getirerek final yolunda önemli bir avantaj elde etti.

SAVAŞ VE GÜVEN BASKETBOLCULARI MERSİN’DE YALNIZ BIRAKMADI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HBB Spor Kulübü Başkanı Serdar Güven, Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur’un da tribünden destek verdi.

BAŞ: KİMSENİN BİZDEN BEKLEMEDİĞİ BAŞARILARI KAZANMAYA DEVAM EDİYORUZ

Maç sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hatay Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Ekin Baş, “Maçtan 2 saat önce Natalie Hurst’ün rahatsızlığı nedeniyle tüm planlarımızda değişiklik yapmak zorunda kaldık; ama biz buraya hazır geldik. Sezon başında kimse bizden bu başarıları beklemiyordu. Biz kendimize her zaman inandık. Başarılar elde etmeye devam ediyoruz. İyi bir takım karşısında iyi bir galibiyet aldık. Mersin takımını da tebrik ediyorum” diyerek maç hakkındaki görüşlerini ifade etti.

TAKMAZ: FİNAL OYNAMAYI HAK EDİYORUZ

Natalie Hurst’ün yokluğunda oyun kurucu pozisyonunda başarıyla görev yapan Gamze Takmaz ise, “Arkadaşımızın yokluğunda oyun kurucu pozisyonunda görev aldım ve elimden geleni yapmaya çalıştım. Biz bu galibiyetle iyi bir takım olduğumuzu gösterdik, takım ruhunu sahaya yansıttık. Final oynamayı hak ediyoruz ve inşallah bunu başaracağız” diyerek bu galibiyeti kendilerini yalnız bırakmayan ve maç boyunca destekleyen taraftarlara armağan ettiğini belirtti.

SERİDEKİ DÖRDÜNCÜ MAÇ BUGÜN

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi Play- Off yarı final dördüncü maçı bugün yine Mersin’de oynanacak.

Hatay Büyükşehir Belediyespor bu karşılaşmayı da kazanarak finale çıkmak istiyor. Hatay Büyükşehir Belediyespor kazanamaması halinde ise beşinci maç Antakya’da oynayacak.

 Mersin Edip Buran Spor Salonu'ndaki maçı bugün saat 16:00’da oynanacak.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol