Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Kız çocuklarını erken evlendirmeyin

Yayınlanma Tarihi : 17.03.2016 00:00 Bu haber 852 defa okundu

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, İlçede konuk ettikleri Suriyelilerin kızlarını 13-14 yaşında evlendirdiğine dikkat çekerek kız çocuklarını erken yaşlarda evlendirmemelerini istedi.  

Paylaş Paylaş Paylaş
Kız çocuklarını erken evlendirmeyin

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği organizasyonunda Reyhanlı Emir Otelde ilçedeki Suriyeli Kadınlar heyetinin hazırladığı etkinliğe katılan Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, konuk sığınmacılara çocuklarını okutmalarını, erken evlendirmemelerini önerdi. 

Etkinliğe Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Başkan yardımcısı ve Hatay Suriye Dostluk ve Kardeşlik Derneği Başkanı Hüseyin Yumuşak, dernek müdürü Dr. Abdulhamit Tahhan, Suriyeli kadınlar ve erkekler katıldı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği saha çalışanı Ahmet Gürler, çocuk yetiştirmenin zor olduğu günümüzde bu kutsal görevi yerine getirme görevi üstlenen kadınların müstesna insanlar olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, dünyada kadınlar  ve çocukların ölmemesi temennisinde bulunarak, “5 yıl önce Reyhanlı’ya geldiniz. O günden bu yana sizlerle beraber yaşıyoruz. Sizlere ev sahipliği yapıp yaşam şartlarınızın daha iyi olmasına özen gösteriyoruz. Eğitim çağındaki çocuklarınızın daha iyi eğitim alması için Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye olarak alıştırmalarımız var. Çocuklarınızı okula gönderin, eğitimlerini tamamlasınlar. Temennim, Suriye’deki savaş bir an önce  biter ve barış gelir, sizlerde kendi vatanlarınıza gider huzur içerisinde yaşar, mutlu olursunuz” dedi.

KIZ ÇOCUKLARINI EN AZ 18 YAŞINDAN SONRA EVLENDİRİN

Suriyelilerin kız çocuklarını 13-14 yaşlarında erken  evlendirdiklerini gözlemlediklerini de ifade eden Şanverdi “Türkiye kanunlarına göre aslında bu suç. Kız çocuklarınızı çok erken, 13-14 yaşında evlendirmeyin, henüz okula gitmeleri gerektiği yaşlarda evlilik yaptırmayın. Onlar eğitim ve öğretim görmeliler. Bu konuya önem gösterin. En azından 18 yaşından sonra evlilik talepleri yerine getirilsin” diye konuştu.

 Hatay Suriye Dostluk ve Kardeşlik Derneği Başkanı Hüseyin Yumuşak da Belediye Başkanı Şanverdi’nin, Suriyeli misafirlerin bugüne kadar taleplerinin karşılanmasına özen gösterdiğini vurgulayarak “Bu talepler karşılanıyor, yerine getiriliyor. Eğitim konusunda eksik olan okul yapılmasını istedik. Yıl içerisinde tamamlanarak eğitime  açılacak. Başkanımız çocukların eğitimine büyük önem veriyor. Suriyelilerin göç idaresi nezdindeki iş ve işlemlerinde zaman zaman  sıkıntı çekilmektedir. Reyhanlı’ya göç idaresi açılması konusundaki çalışmasından dolayı da Başkan Şanverdi’ye teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol