Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Kitabımızda vazgeçmekte yenilmekte yoktur

Yayınlanma Tarihi : 12.04.2016 00:00 Bu haber 928 defa okundu

Hatayspor teknik direktörü Bayram Toysal, “zoru başaracaklarını kim ne derse desin takımının küme düşmeyeceğini” söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Kitabımızda vazgeçmekte yenilmekte yoktur

Toysal, Hatay’ın milli gururu ve medeni iftiharı Gökhan Zan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, öncelikle İstanbulspor maçının kısa bir değerlendirmesini yaptı.

İstanbulspor maçının zor ve sıkıntılı geçeceğini bildikleri için bu maça çok sıkı bir programla hazırlandıklarını belirten Toysal, “Rakibimizin gücünü biliyorduk ve tedbirlerimizi de ona göre yaptık. Pozisyon vermedik, biz ise yakaladığımız fırsatları kullanamadık. Her şeye rağmen alınan bir puan küçümsenmemeli, çünkü biz bu direnç ve mücadele ile neler yapabileceğimizi gösterdik” diye konuştu.

Teknik direktör Bayram Toysal, göreve geldiğinde takımının yüzde 40’larda bir performans sergilediğini belirterek, bu oranın şimdi yüzde 70’lere yükseldiğini ve son 3 haftaya da aynı inanç ve azimle gireceklerini, ligi en iyi şekilde bitireceklerine dikkati çekti.

GÖKHAN ZAN BU ŞEHİR İÇİN BİR ŞANS

Yakın arkadaşı milli futbolcu Gökhan Zan’ın İstanbulspor maçı öncesi gelerek takıma büyük moral ve katkı verdiğinin altını çizen Toysal, şöyle konuştu:

“Hatayspor’a zor ve sıkıntılı bir dönemde geldim, bundan da hiç şikayetçi değilim. Buraya gelirken, hedeflerimiz ve hayallerimiz vardı. Bunu başarmak için buradayız. Bulunduğumuz nokta çok iyi olmayabilir, ama oyun ve mücadele anlamında çok iyi yerlere geldiğimizi düşünüyorum. Takımım bu tarz mücadele gösterdiği sürece başaramayacağımız hiçbir şey yok. Fiziksel olarak da daha iyi seviyeye geldik. Kim ne derse desin, Hatayspor küme düşmeyecektir. Son 3 maçımızı en iyi şekilde tamamlayarak, ligde kalacağız. Ekip olarak sorumluluğumuzu biliyoruz. Gökhan Zan’ın gelişi de bize büyük moral oldu. Vizyonu ve kariyeri olan Gökhan Zan bu şehir için büyük bir şans. Bizimle birlikte olması da Hatayspor açısından çok önemli.”

Toysal, konuşmasının sonunda Hatay halkına seslenerek, son 3 maçta takımlarına güvenmelerini, inanmalarını ve desteklemeleri çağrısında bulundu.

GÖKHAN ZAN’DAN HATAYLILARA ÖNEMLİ MESAJLAR

Milli Futbolcu Gökhan Zan da katıldığı toplantıda önemli mesajlar vererek, doğduğu, büyüdüğü ve futbola ilk adımını attığı Hatay’da tekrar bulunmanın onurunu yaşadığını söyledi.

Bugün Hatay’da ilk topa vurduğum gün kadar heyecanlı olduğunu belirten milli futbolcu Gökhan Zan, şöyle konuştu:

“Hatay’dan çıkıp Galatasaray’a kadar uzanan, futbol yaşantımın başlangıcında olduğum günkü gibi mutluyum. Heyecanlı ve bir o kadar da umutluyum. Geldim, hem sayın başkanım Lütfü Savaş sayın valimiz Ercan Topaca, hem kardeşim, arkadaşım Bayram Toysal hocam ve onun Hatay için ter döken oyuncularıyla birlikte burada aynı havayı soludum. Onların duygularını, coşkularını paylaştım. Bende elimden geldiğince onlara destek olmaya çabaladım. Hatay’ın olması gerektiği yerlere yapacağı yolculuk öncesinde onlarla tecrübelerimi paylaştım. Bu yöreden yola çıkan genç bir oyuncuyken olduğum noktayı unutmadan, yolun sonuna kadar biriktirdiğim deneyimleri ve bilgilerimi bu değerli kardeşlerime aktarmak istedim. Moral toplantıları yaptık, bir arada bir aile gibi buluştuk ve Hatay için doğru adımları atmaya çalıştık.”

GALATASARAY’DA OYNARKEN NE SÖYLEDİYSEM, BUGÜN HATAYSPOR İÇİN SÖYLÜYORUM
Gökhan Zan, Galatasaray’da futbol oynadığı dönemde çok öne çıkan ve bugün hala konuşulan sözlerinin olduğunu altını çizerek, “Bunlardan bir tanesi ‘Unutmayın Galatasaray Şampiyonlar Ligi takımıdır, bir Avrupa takımıdır’ sözleri. Ben bugün buradan bütün Hataylılara ve Hatay’ı sevenlere seslenmek istiyorum, Hatay çok güzel şeyleri hak edenlerin takımıdır. Hatay şampiyonluğa koşacak bir takımdır. Hatay bir Süper Lig takımıdır. Bu yolda atacağı her adımda Hatay’ın yanında olacağım. Hatay bana çok şey verdi, şimdi de benim futbol geçmişimle, deneyimimle öğrendiklerimi Hatay’a geri ödeme zamanı. Bu inançlı ve istekli teknik ekiple Sayın Valimiz Ercan Topaca, Sayın Başkanımız Lütfü Savaş ve Hatay’ımızın değerli iş adamları ile Hatay’ın yolunun açık olduğuna inanıyorum. Hatay’ın yükseleceğine inanıyorum. Yükseklerde rüzgarlar sert eser ama büyük Hatay camiasına zirve yakışır” diye konuştu.

VİRÜSLERE KARŞI MÜCADELE EDİYORUZ, ETMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ

‘İyi bir başlangıcın yarı yarıya başarı demek’ olduğuna dikkati çeken Gökhan Zan, şöyle devam etti:

“Bu bir ekip işidir. Başarı bir yolculuktur, bir varış noktası değildir. Bu yolculukta yanımızda vizyon sahibi, bilgi birikimi yüksek ve tecrübeli, donanımlı bir ekipten oluşmanız gerekiyor. Güzel insanların yanında güzel insanlar olur, fakat bazen içinize mikrop bulaşır ve virüs kaparsınız ve bu virüs yayılır ve sizi yok etmeye çalışır. Bu virüs yıllardır maalesef çoğalarak Hatayspor’u yok etmeye çalışıyor. Bizler teknik ekip, Hatay’ı ve Hatayspor’u sevenler bu virüslere karşı mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz, yılmayacağız. Asıl olan Hatayspor’dur gerisi teffaruattır. Bugün Hatayspor’un pes ettiğini düşünenler, yarın her zaman ki gibi yine düşündükleriyle yetinecekler. Bizler yorulmayız, yorulmayacağız. Yorgun olanlar günde 15 saat çalışıp ayda bir kaç kuruş kazanıp evine dönen baba yorgun ve stresli olur, bizler değil. Bizim kitabımızda vazgeçmekte yenilmekte yoktur. Gelin hep beraber vazgeçmeyelim taraftarlarıyla, yönetimiyle, basınıyla, küskünleriyle tekrardan ayağa kalkalım.
Futbolu futbol yapan, ona bir anlam katan en önemli unsur hiç şüphesiz ki taraftardır. Gerçek taraftarla kulüplerin asıl sahipleridir. Bu hafta İstanbulspor maçında gördük ki taraftarın ne kadar önemli olduğunu hepsi sizlerin aracılığıyla tek tek şükranlarımızı sunuyoruz.  Hz. Ali’nin bir sözünü sizlerle paylaşmak isterim. ‘Çalışanlar kötülük düşünmeye vakit bulamazlar, çalışmayanlar ise kendilerini kötülükten kurtaramazlar.’
Bizlerin edindiği felsefe son olarak kaybetmekten korkma bir şeyi kazanmak için bazı şeyleri kaybetmelisin ve unutma kaybettiğinde değil vazgeçtiğinde yenilirsin.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol