Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Kim ister bindiği dalı kesmeyi!

Yayınlanma Tarihi : 01.03.2016 00:00 Bu haber 942 defa okundu

Hatayspor teknik direktörü Bayram Toysal, bazı taraftarların maç sonrası yaptığı davranışlara tepki gösterdi..

Paylaş Paylaş Paylaş
Kim ister bindiği dalı kesmeyi!

 

Kim ister bindiği dalı kesmeyi!

 

Hatayspor Teknik Direktörü Bayram Toysal Menemen Belediyespor maçından sonra futbolcular ve bazı taraftarlar arasında yaşanan gerginlikten şikayet etti.

Şu durumda Hatayspor’u kimsenin eleştirmeye hakkı bulunmadığını belirten Toysal, “Gerek ekonomik gerekse de kafa yapısı bakımından çok zor bir dönemden geçiyoruz. Tamam galip gelemiyoruz ama şükürler olsun ki son 6 haftada topladığımız 8 puan bizleri ligde başka bir konuma taşıdı” dedi.

Menemen Belediyespor maçından sonra bir beyin fırtınası yaptıklarını belirten Toysal, “Neyi yanlış, neyi fazla, ya da eksik yaptık diye düşündük. Ama ondan öncesinde burada göreve başladığımızda basın yoluyla Hatayspor’da neler olup bittiğini daha net anlayabilmesi açısından şeffaf davrandık. Her şeyi açık yüreklilikle ifade etmeye çalıştık. Dolayısı ile içinde yetiştiğim bu camiaya hizmet etmeye geldim. Hatayspor’un bizden önceki konumu çok iç acıcı bir durumda değildi” dedi.

“Biz Hatayspor’a tabiri caiz ise fırtınalı, yağmurlu ve çamurlu bir günde geldik” diyen Toysal sözlerini şöyle sürdürdü, “Gönül isterdi ki Hatayspor çok iyi bir konumda olsun. Bizde çok iyi bir konumda gelip çalışalım. Her maçtan sonra taraftar bizlere sevgi gösterilerinde bulunsun. Ama biz gerçek Hataysporlu kimliğimizi ve duruşumuzu Hatayspor’un bize ihtiyacı olduğu bir günde görevi kabul ederek göstermeye çalıştık.

Hatayspor’da çok bahar havası vardı da biz mi kışı yaşattık? Ya da çok iyi giden bir şey vardı da biz mi sekte vurduk? Tabi yapılan hareketleri tüm taraftarlarımıza mal etmek istemiyorum. Bizleri canı gönülden destekleyen taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Her taraftar kitlesinde 3-4 tane çıkıyor. Bu Türkiye’nin her yerinde böyle. Ben sadece bu konuda üzüntümü dile getirmek istedim.”

Biz burada konuşurken boş konuşmuyoruz. En azından basın aracılığı ile takımın genel durumunu bilmeleri açısından bu tarz toplantıların faydalı geçtiğine inanıyorum. Çünkü taraftarların ve kamuoyunun haber alacağı tek yer basındır. Bu yüzden de yazılanları çizilenleri kaile almaları lazım.”

BAŞKAN SAVAŞ’A TEŞEKKÜR EDİYORUM

Verdiği destekten dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a teşekkür ettiğini belirten Toysal, “Bize çok ağır bir yük yüklendi. Bunun farkındayım ve bu yükü bilerek geldim” dedi.

Bu tarz travma geçirmiş kulüplerde çalışmanın çok zor olduğunu ancak ekibi ile birlikte bu yükün altından kalkacak bilgi ve birikime sahip olduğunun da altını çizen Toysal, şöyle devam etti; “Futbolcularımızın özgüvenlerini, motivasyonlarını üst düzeye çıkarabilme adına her türlü varyasyonu deniyoruz. Onların da şu ana kadar ki ortaya koydukları mücadelenin bizi üst sıralara taşıyacak boyuttu olduğunu görüyorum. Bu yüzden Hatayspor’a herkesin sahip çıkması lazım.

Hatayspor’un son 5 sezonuna baktığımız zaman finallerle, şampiyonluklarla geçmiş sezonları var. Hatayspor altıncı sezonunda bu sıkıntıları yaşadığı için içeride alınan beraberliklerin memnun edici skorlar olmadığını bende biliyorum. Ortada bir Hatayspor varsa. Bayram Toysal’ın da bir kariyeri var. Bayram Toysal kariyerini riske atmayı istemez. Bizlerde her maç galip gelmeyi isteriz. Ama takdir edersiniz ki bu takım yaşanan krizlerden dolayı hiç çalışamamış. Beynin içi boş olursa istediğiniz kadar bir şeyler yüklemeye çalışın istediğiniz şeyi yükleyemezsiniz.

BERABERLİĞE BİZDE ÜZÜLÜYORUZ

Gelinen noktaya bakıyoruz. Hatayspor 6 haftadır mağlup olmayan, Menemen Belediyespor maçı hariç, diğer maçlarda hep galibiyeti kaçırmış. Beraberliğe üzülen bir takım hüviyetine bürünmüş. Ama ligin ilk yarısına baktığımız zaman oynadığı 17 maçta 13 puan toplamış bir takım görüyoruz. Şu anda da çok ekstra bir değişiklik olmamasına rağmen sanki devre arasında Fenerbahçe’den 5 tane adam almışız gibi, sanki Belediye Başkanımız Lütfü Savaş, çıkartıp 10 trilyon vermiş gibi. Bütün futbolcular paralarının hepsini son kuruşuna kadar almış gibi bir hava yaratılıyor. Böyle bir hava yok. Futbolcu kardeşlerimizin hepsine güveniyorum. Evet taraftarlar futbolcular arasında tartışmalar olmuştur. Bundan sonra da olacaktır. Ama şunu bilmelerini istiyorum. Hatayspor kulübünün şu anda genel yapısı sadece iyiye doğru gidiyor. Şu anki konumu çok çok iyi değil ama çok çok iyiye doğru yol aldık gidiyoruz. Bir arabayı çalıştırıyorsunuz sonra vites yükselterek hızlanıyorsunuz. Biz şu anda arabayı yeni çalıştırdık. İleriye gidebilmek için vites atmamız lazım. Daha ileriye gitmek içinde vites büyütmemiz lazım. Bakacağız nereye kadar gidip nerede duracağız. Bunu herkes görecek.

Göreve gelirken kimseye play-off sözü ya da şampiyonluk sözü vermedikleri ide belirten Toysal, “Biz geldiğimizde takımın 13 puanı vardı. Şu anda 21 puanı var. Hiç yenilmeden yolumuza devam ediyoruz. Millet diyor ki alttaki takımlarda yenemiyor. Yenemiyorlarsa bu bizim problemimiz değil ki. Onlar zaten galip gelseler altta olmazlardı. Hatayspor’da galip gelebilseydi şu konumda olmazdı. Biz işimize dört kolla sarılmış durumdayız. Tepkiler tabi ki olacak. Ama ben şunu kabul etmiyorum. Bu tarz 6 ay boyunca travma geçirmiş bir kulübün futbolcularını lütfen kimse eleştirmesin. Bizde biliyoruz bir futbolcu hata yaptığı zaman onun yerine başka birini oynatmayı. Ama Hatayspor’un şu andaki mevcut yapısı çok ciddi bir travmadan çıkmış. Biz bunu toparlamaya çalışırken, tribünden, “artık biz beraberlik istemiyoruz” diye çatlak sesler çıkıyor. Bizde en az onlar kadar galibiyet istiyoruz. Kim ister kendi bindiği dalı kesmeyi. Elimde alternatifli bir kadro yok. Elimizdeki kadro bu. Ama bu kadronun da Hatayspor’u zafiyete uğratmadan sezonu bitireceğimize inanıyorum. Lütfen Hatayspor’a herkes sahip çıksın” diye konuştu. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol