Hatay Mahalli Haber
MENÜ

KİM BUNLAR?

Yayınlanma Tarihi : 08.01.2024 09:09 Bu haber 268 defa okundu

6 Şubat’ta Hatay’da meydana gelen ve Asrın Felaketi olarak nitelendirilen deprem sonrasında yeniden ayağa kalkmaya çalıştığımız bugünlerde yabancı ülkeden araçlarla Defne İlçesi’nde bulunan Sümerler Mezarlığı Karşısında boş arazi üzerine çadır kurmaya çalışan yabacıların kim olduğu çevrede bulunan vatandaşları tedirgin etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
KİM BUNLAR?

 Hatay’ın Defne İlçesi’ne bağlı Sümerler Mahallesi’nde mezarlık karşısında bulunan boş arazi üzerinde yabancı plakalı araçlarla gelen yabancıların kim olduğu bilinmezken, çevrede bulunan duyarlı vatandaşlar olayı 112 Polis İmdat Ekiplerini arayarak ihbarda bulundu. Emniyete götürülen ve ifadeleri alınan yabancı uyruklu vatandaşların yapılan sorgulamasında yurtdışından geldikleri ve Sümerler Mezarlığı karşısında çadır kurmak istediklerini belirterek suç unsuru bulunmadığından serbest bırakıldı.

DEFNE BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ İZİN VERMEDİ!

Hatay’ın Defne İlçesi’ne bağlı Sümerler Mahallesi’nde bulunan mezarlığın karşısındaki boş araziye çadır kurarak barınacakları iddia edilen yabancı uyruklu vatandaşların emniyette yapılan sorgusunun ardından serbest kalması üzerine bu sefer Defne Belediyesi Zabıta Ekiplerini arayarak şikayetçi oldular. Defne Belediyesi Zabıta Ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından yabancı uyruklu vatandaşların Sümerler Mezarlığı karşısında bulunan boş arazi üzerinde çadır kurmalarına izin vermeyerek vatandaşları ilçeden uzaklaştırdılar.

SÜMERLER HALKI SONUNA KADAR TAKİP ETTİ

Yabancı plakalı araçlarla Defne İlçesi’ne bağlı Sümerler Mahallesi’ne gelen yabancı uyruklu vatandaşların emniyet ve zabıta tarafından yapılan işlemlerinin ardından yine serbest kalan yabancı uyruklu vatandaşları bu kez Sümerler halkı sonuna kadar takip ettiler. İskenderun Yolu Üzeri’ne doğru araçlarıyla yabancı uyruklu vatandaşları takip eden Sümerler halkı, Topboğazı Mevkii’nden geri dönerek rahat bir nefes aldılar.

SÜMERLER HALKINDAN TEŞEKKÜR VE UYARI!

Hatay’ın Defne İlçesi’ne bağlı Sümerler Mahallesi’nde çadır kurmak için gelen yabancı uyruklu vatandaşların ne amaçla geldikleri hakkında bilgi sahibi olamadıklarını belirten Sümerler halkı, “6 Şubat’ta Hatay’da büyük bir deprem yaşadık. Gelen insan bizim insanımız olsa başımızın üzerinde her zaman yeri vardır. Olaya el koyan başta emniyet ile Defne Belediyesi Zabıta Ekipleri’ne mahalle halkı olarak teşekkür ediyoruz. Fakat sormadan ve sorgulamadan da edemiyoruz. Sümerler Mezarlığı Karşısı’nda bulunan boş arazi üzerine 3 yabancı plakalı araç ile yaklaşan ve çadır kurmaya çalışan belirsiz kişiler ne amaçla geldiler veya getirildiler? Bu insanların memleketimizde ne işleri var? Deprem bölgesinde kimsenin olmadığı boş arazi üzerinde ne işleri var? Bu cesareti kimden aldılar? Yetkililerden bu konuya hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz.” dediler.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol