Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Keyfi ceza ve sürgünlerde kriterler neler

Yayınlanma Tarihi : 04.05.2016 00:00 Bu haber 912 defa okundu

Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Dursun Soydan, Kamu Emekçilerine yönelik soruşturmalar, baskılar, cezalar ve sürgünler, görevden uzaklaştırmaların tüm hızıyla devam ettiğini ileri sürdü.

Paylaş Paylaş Paylaş
Keyfi ceza ve sürgünlerde kriterler neler

Soydan, basın açıklamasında, şu iddiaları savundu:

“AKP iktidarının 4+4+4 Eğitim modeliyle, vasıfsız, beceriksiz, liyakatsiz, biat eden okul yöneticileriyle okullar sorun yumağı haline gelmiştir.

Son günlerde artan baskı ve yıldırma politikaları sonucunda üyelerimizden Eğitim Sen Kırıkhan Temsilcisi Ahmet KARAÇAY, öğrencisine sahip çıktığı, öğrencinin intihar girişiminde bulunmasına neden olan sorumluların cezalandırılmalarını istediği için “tedbir amaçlı” Reyhanlı’ya, Antakya Abdi İpekçi Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Zeynel Abidin KARADAŞ Komplolarla Reyhanlıya, Reyhanlı Karasüleymanlı Uzunköy Ortaokulu Öğretmenleri Seyhan İLERİ Hassa’ya, Sedat ÖLMEZ Erzin’e, Selda SÜRMELİ ise Defne İlçesinden Yayladağı’na tamamen hukuksuz ve keyfi bir şekilde sürgün edilmişlerdir. Karasüleymanlı Uzunköy Ortaokulu Müdürü kusurlu bulunmasına rağmen  ‘’ısmarlama’’ bir yer değişikliği ile ödüllendirilmişlerdir. Kara Mizah niteliğinde olan bu okuldaki gelişmeler yanında üyelerimiz olan Seyhan İLERİ ve Sedat ÖLMEZ yine tedbir amaçlı ailelerinden ve öğrencilerinden koparılarak başka ilçelere sürgün edilmişlerdir. 

Burada Kamuoyuna ve yetkililere soruyoruz! Hatay’da keyfi olan ceza ve sürgünlerdeki kriterler nelerdir?

Hukuksuzluk, ihbarcılık yapanların ödüllendirildiği haklının ve doğrunun cezalandırıldığı bu süreçte, başta Hatay valiliğinin bu yürütme kararından derhal vazgeçmesini,  Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğünün üyemiz hakkında açılan soruşturmayı şeffaf, adil ve ivedilikle derhal sonuçlandırmasını talep ediyoruz.

Bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı ve fiili uygulama, Türkiye’nin nasıl bir yola girdiğini ve bu yolda önüne çıkan her engeli yerle bir ederek ilerlemek istediğini göstermektedir. Bugüne kadar gerçekleştirilen her tür baskı ve cezaların bizleri yıldırma amaçlı olduğu, tıpkı öncekiler gibi asıl amacın sendikal mücadelemize yönelik bir gözdağı olduğu açıktır. Eğitim Sen’in nereden gelirse gelsin bu tür baskılara, tehditlere ve zorbalığa asla boyun eğmeyeceği bilinmelidir.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol