Hatay Mahalli Haber
MENÜ

KESKTEN HAYIR AÇIKLAMASI

Yayınlanma Tarihi : 15.02.2017 00:00 Bu haber 753 defa okundu

KESK Hatay Dönem Sözcüsü Deniz Polat, “Karanlığı Yırtacak Şafağı Hayır’la Karşılayalım!” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
KESKTEN HAYIR AÇIKLAMASI

Polat: “Türkiye’nin ve sendikal hareketin gerçek ihtiyacı köklü ve derinlemesine bir demokratikleşme, toplumsal barış, laik, demokratik bir cumhuriyet ve bunu bağıtlayacak bir anayasadır. Mevcut teklif bu ihtiyaçla taban tabana zıttır. Ülkeye bir “deli gömleği” giydirme, mevcut OHAL-KHK’lar rejimini süreklileştirme hamlesidir. Süreklileşmiş ve daha koyu bir OHAL rejimi anlamına geldiği için mevcut teklifi reddediyor, referandumda hayır diyoruz!” diye konuştu.

Açıklamasının devamında Polat: “OHAL rejimi, konfederasyonumuz KESK’i ve kamu emekçilerini seçilmiş ve özel bir hedef haline getirmiştir. İhraçlar, açığa almalar, gözaltı ve tutuklamalar, sürgünler, baskının bin bir türü alıp başını yürümüştür. En yaygın mağduriyet ve tasfiyeler kamu emekçileri alanında vuku bulmuştur. Varlığımız ve örgütlülüğümüz, devletin totaliter biçimde yeniden yapılanmasının ve biatçı bir kadrolaşmanın önündeki belli başlı engellerden biri olarak görülmektedir. Bu keyfiliği, zulmü ve zorbalığı reddediyor, referandumda hayır diyoruz! Referandum son yüz yıllık tarihimizde yapılan sayısız anayasal değişikliklerin çok ötesinde, ülkemizi ve geleceğimizi çağdışına itecek bir rejim değişikliğinin onaylanıp onaylanmaması olarak gerçekleşecektir.

Referandum yolu ile tüm vatandaşlarımıza, emekçilere dayatılan “Biat et Rahat Et”tir. Biat etmeyeceğiz, direnmeye devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol