Hatay Mahalli Haber
MENÜ

KESK Zulme boyun eğmeyeceğiz

Yayınlanma Tarihi : 25.01.2017 00:00 Bu haber 588 defa okundu

KESK Hatay Şubeler Platformu Adına Kesk Dönem Sözcüsü Atıf Kılıç, “23 Ocak gecesi son dakika haberleri ile duyurulan, yeni KHK’ler yayınlandı haberi üzerine, saatlerce süren bir uğraştan sonra işten atılıp atılmadığını öğrendi.

Paylaş Paylaş Paylaş
KESK Zulme boyun eğmeyeceğiz

Kimlerin neye göre hazırladığının bilinmediği listelerle 367 kamu emekçisinin görevine son verildi. Kamuda görevine son verilen emekçilerin öncelikli isteğinin, en azından atılma gerekçesini öğrenmek talebine bile muhatap bulamadığı, hukuksuz, keyfi bir süreç OHAL bahane edilerek sürdürülmektedir” dedi.

BİZ EMEKÇİLER KARARLI MÜCADELEMİZLE CEVAP VERECEĞİZ

Kılıç açıklamasının devamında; “Milyonlarca kamu emekçisi kendisine ne zaman sıranın geleceği kaygısı ile kamu hizmeti vermeye devam ederken, AKP’li olmayan herkes milli güvenliği tehdit bahanesi ile işinden olma riski ile karşı karşıyadır. AKP ile Cemaatin Türkiye’yi koalisyon olarak yönettiği dönemde cemaatin at oynattığı Bakanlıkta kadrolaşma, sınavlarda yaşanan usulsüzlük ve adaletsizlikler, liyakatsiz atamalar yaşanırken buna karşı mücadele eden sendikamız, bu gün cemaat adı altında başlatılan sonrasında tüm muhalifleri içine alarak devam eden operasyonlarda, üyelerimiz işten atmaların mağduru haline getirilmiştir. Kamuda emekçilerin haklı taleplerinin onurlu sesi olan sendikamızın üyeleri; ilgili kurumlara liyakatsiz ve hukuksuz bir şekilde atanan çoğu Memur Sen üyesi yöneticilerin belirlediği listelerle işlerinden edilmiştir. Çoğu cemaatle ilişkili yöneticilerin kendilerini gizlemek ve hedef saptırmak için üyelerimizi hedefe koydukları açık olup, tüm kamuoyu bilmelidir ki bu hukuksuz uygulamalara aracılık eden yöneticilere er ya da geç biz emekçiler kararlı mücadelemizle cevap vereceğiz.

KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN ÇÜNKÜ BİZ HAKLIYIZ

“Yayınlanan KHK ile içlerinde Hatay İl Temsilcimiz Deniz POLAT’ın da aralarında bulunduğu Ülke genelinde 11 üyemizin işlerine hukuksuz ve keyfi olarak, milli güvenliğe tehdit ettikleri gerekçesi ile son vermiştir.

Siyasi iktidarın her kesimden muhalifleri sindirerek, başkanlığı giden yolun taşlarını döşediği böyle bir süreçte sendikamız kamu hizmetlerinin tasfiyesine ve kamu emekçilerinin iş güvencesinin kaldırılmasına karşı olduğu için hedef alınmıştır. Tüm kamu emekçileri ve kamuoyuna bir kez daha ifade ediyoruz yaşadığımız saldırılara karşı taleplerimize daha sıkı sarılarak mücadelemizi yükselteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın çünkü biz haklıyız.

Diktatörlük heveslileri değil emekçiler kazanacak” diye konuştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol