Hatay Mahalli Haber
MENÜ

KESK: TÜİK Enflasyonu Sahte, Yoksulluk Gerçek!

Yayınlanma Tarihi : 05.07.2024 08:34 Bu haber 141 defa okundu

KESK Hatay Şubeler Platformu, Hatay Tabip Odası’nın da destek verdiği basın açıklamasında, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarını eleştirdi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
KESK: TÜİK Enflasyonu Sahte, Yoksulluk Gerçek!

Yapılan açıklamalarda “TÜİK enflasyonu sahte yoksulluk gerçek” ifadesi vurgulandı.

Basın açıklamasında, kamu emekçileri ve emeklilerinin yoksulluğa ve sefalete mahkum edildiği ifade edilerek, “en düşük kamu emekçisi maaşını temmuz ayı itibariyle eş ve çocuk yardımı, kira yardımı, ulaşım ve yakacak yardımı gibi sosyal yardım kalemleri ile yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmasını istiyoruz” denildi.

Açıklamaya şöyle devam edildi: “TÜİK’e göre Haziran enflasyonu aylık yüzde 1,64 yıllık enflasyon ise yüzde 71,60! Milyonlarca kamu emekçisinin ve emeklinin maaş artışında önemli bir faktör olan altı aylık enflasyon ise yüzde 24,73!  TÜİK’ten bir saat önce açıklama yapan Bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubuna (ENAGrup) göre ise enflasyon Haziranda aylık yüzde 4,27 altı aylık yüzde 41,16 yıllık yüzde 113,08 artmıştır. Kamu emekçileri geçtiğimiz altı ayda sadece yüzde 15 toplu sözleşme maaş zammı aldığı ve TÜİK 6 aylık enflasyonu yüzde 24,73 olarak açıkladığı için yüzde 8,85 enflasyon farkı doğmuştur. Toplu sözleşme gereği önümüzdeki Temmuz-Aralık dönemi maaşlarda yüzde 10 artış yapılacağı için Temmuz 2024’ten itibaren kamu emekçilerinin ve emeklilerinin maaşlarında enflasyon farkı artı toplu sözleşme zammı yüzde 19,31 olacaktır. Kamu emekçileri ve emeklileri bir kez daha TÜİK üzerinden yoksulluğa ve sefalete mahkûm edilmiştir.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol