Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Kentsel Dönüşüm Zirvesi Gerçekleştirildi

Yayınlanma Tarihi : 26.05.2016 00:00 Bu haber 641 defa okundu

Hatay’da Kentsel Dönüşüm’ün konuşulduğu Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi HATMEK Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Kentsel Dönüşüm Zirvesi Gerçekleştirildi

Zirveye Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HBB Başkanvekili Serdar Güven, İskenderun Ticaret Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Antakya Ticaret Odası Başkanı Hikmet Çinçin, HASİAD Başkanı Tahsin Kabaali, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, ilçe belediye başkanları, Atlas Conseptia Yönetim Kurulu Başkanı Tavit Köletavitoğlu, STK temsilcileri, muhtarlar ve davetliler ile basın mensupları katıldı.

YILMAZ: ÇALIŞMALARLA HATAY GERÇEK DEĞERİNİ KAZANACAKTIR

Toplantının açılış konuşmasını yapan İskenderun Ticaret Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “Kentsel Dönüşüm’e geniş perspektiften bakmalıyız” dedi.

Yılmaz konuşmasında, “Ülkemiz deprem açısından riskli bölgededir. Ülke topraklarının %40’ı birinci derece deprem kuşağında yer almaktadır. Ülke nüfusunun yarısına yakını da bu bölgelerde yaşamaktadır. Bu yüzden depreme karşı önlem alınması zaruridir. En etkili yol da dayanıklı yapılar oluşturmaktır. Çarpık yapılar yenilenmelidir. Tüm bu çalışmalarla Hatay gerçek değerini kazanacaktır” dedi.

KABAALİ: ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ

HASİAD Başkanı Tahsin Kabaali Günümüzde inşaat sektörü, Türkiye ekonomisine yön veren en büyük sektörlerden biri olduğunu söyledi. Kabaali konuşmasına şöyle devam etti, “Türkiye gibi genç, dinamik ve yıllık nüfus artış hızı binde 13’lerde olan bir ülkenin inşaat sektörü de ticari boyutuyla dinamik olur. Deprem kuşağında yer alan ülkemizde, orta ölçekli bir deprem sonucunda bile bina hasarı oluşuyorsa ister istemez kentsel dönüşüme gerek vardır. Biz HASİAD olarak kentsel dönüşüme kenti kent yapan tüm unsurları içinde barındırarak bakıyoruz. Üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırız.”

ÇİNÇİN: KENTSEL DÖNÜŞÜM İLİMİZE DİNAMİZM KAZANDIRACAK

Kentsel Dönüşüm ilimize dinamizm kazandıracağını belirten ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay’da park sıkıntısı olduğunu söyledi. Çinçin konuşmasında, “Eğer kentleri de bu şekilde dönüştüreceksek dönüşümün hiç gereği yoktur. Yapılacak binalarda çevreye ve insana saygı duyulmalıdır. Gelecek nesillere karşı bu konuda sorumluyuz. Üyelerimizin %20’si inşaat ve yan sektörlerde çalışmaktadır. Bu yüzden kentsel dönüşüm bizim açımızdan da önemlidir. Zirveyi düzenleyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

SAVAŞ: KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ TARTIŞMAK İÇİN ZİRVE DÜZENLEDİK

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş yaptığı konuşmada şunları söyledi, “Hatay’da kentsel dönüşüm süreci başladı. Biz de en büyük paydaşlardan birisi olarak kentsel dönüşüm tartışıp fikir alışverişinde bulunmak üzere Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi düzenledik. İlçe belediye başkanlarımız kentsel dönüşümle ilgili çalışıyorlar. Her noktada çalışmalar sürüyor. Muhtarından vatandaşına kadar herkesin bu konuda bilgi sahibi olmasını istiyoruz. Hatay kimliği olan bir kenttir. Bu kimliği korumak ve parlatmak gerekmektedir. Altyapısıyla üstyapısıyla tam bir Hatay oluşturacağız. Hem belediye hem vatandaş bu süreçten kazançlı çıkacaktır. Zirvenin gerçekleşmesinde desteği olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Konuşmaların ardından Atlas Conseptia Yönetim Kurulu Başkanı Tavit Köletavitoğlu, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetinkaya, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın katıldığı panel gerçekleştirildi. Panelde ilçelerde gerçekleştirilen çalışmalar anlatıldı ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.

Günün ikinci oturumu öğleden sonra gerçekleşti. İkinci oturumda Kentsel Dönüşümün Finansal Boyutu ve Yatırımlar ile Kentsel Dönüşümün teknik ve hukuki boyutları ile ilgili paneller gerçekleştirildi.

Panellerin ardından zirve sona erdi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol