Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Kentsel dönüşüm başvurusu yüzde sekseni buldu

Yayınlanma Tarihi : 31.05.2016 00:00 Bu haber 723 defa okundu

Antakya Belediye Başkanı Mimar İsmail Kimyeci aylık geleneksel hale gelen basın mensuplarıyla kahvaltılı bilgilendirme toplantısında Büyük Antakya Oteli’nde düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Kentsel dönüşüm başvurusu yüzde sekseni buldu

Toplantıya Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’nin yanı sıra RATED Başkanı Nihat Mazmanoğlu, Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Berber, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Antakya Belediyesi meclis üyesi Abdurrahman Taşçıoğlu ile birlikte meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Kimyeci basın mensuplarıyla yenen kahvaltının ardından açıklamalarda bulunan Kimyeci, “1390 vatandaşın olduğu bölgede Kentsel Dönüşüm için şu ana kadar 1040 vatandaş bize müracaat etti. Buda vatandaşların yüzde 80’ine denk geliyor. Diğer vatandaşlarımız da seri şekilde evraklarını hazırlayıp başvurularını yapıyorlar” dedi.

KİMYECİ:  GÖNÜL SOFRALARI İLE 388 BİN VATANDAŞIMIZA ULAŞTIK

Antakya Belediye Başkanı Mimar İsmail Kimyeci son olarak yaptığı konuşmada, “Hem sosyal hem de teknik belediyecilik çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Kimyeci açıklamalarına şöyle devam etti, “Antakya Belediyesi olarak sosyal ve teknik alanda çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Gönül sofraları ile şimdiye kadar 388 bin vatandaşımıza ulaştık. Genel çalışmalarımızla ise 427 bin vatandaşımıza direk hizmet verdik. Ancak bunları yeterli görmüyoruz. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kentsel dönüşüm çalışmalarımıza da önem veriyoruz. Bildiğiniz üzere kentsel dönüşümde onay yetkisi Antakya Belediye meclisine verildi. Bizler de mecliste yaptığımız görüşmelerde üzerinde anlaşmazlık olan bir maddeyi de yarın(bugün)yapılacak olan meclis toplantımızda görüşerek onaylayacağız ve artık uygulama safhasına geçeceğiz. Kentsel dönüşümde 1390 mül sahibi olan vatandaşımızın 1040’ı yani yüzde 80’i evraklarını hazırlayarak belediyemize müracaat ettiler. Geri kalan vatandaşlar da gerek şehirdışı gerekse yurtdışında olan vatandaşlar da hazırlıklarını tamamladıktan sonra başvurularını yapacaklardır. Bu şekilde Antakya’mız için en önemli çalışma olan Kentsel Dönüşüm’ü de tamamlamış olacağız.”

Kimyeci konuşmasının ardından basın mensuplarından gelen soruları yanıtladı. Soruların cevaplanmasının ardından Başkan Kimyeci basın mensuplarını kapıda uğurladı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol