Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Kendi kentimizde göçebe olduk

Yayınlanma Tarihi : 02.01.2017 00:00 Bu haber 701 defa okundu

2016-2017 eğitim yılı başında İstiklal İlkokulu yıkılacağı için okulda okuyan öğrenciler Cemalettin Tınaztepe İlkokulu’na nakledilmişti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Kendi kentimizde göçebe olduk

Okulda sabah Cemalettin Tınaztepe öğrencileri, öğleden sonra ise İstiklal İlkokulu öğrencileri olmak üzere iki kademe olarak eğitime devam etmekteydi. Öğrenci velileri Cemalettin Tınaztepe ilkokul kısmının da ortaokul bünyesine katılıp tamamen ortaokul olması söylentilerini duyunca çılgına döndü.

Veliler, “Kendi ilimizde resmen göçebe gibi olduk” dediler.

VELİLER İMZA TOPLAMAYA BAŞLADI

Cemalettin Tınaztepe İlkokulunun, Ortaokul ile bileştirileceği ve Cemalettin Tınaztepe ve İstiklal İlkokulundan gelen öğrencilerin ise başka okullara gönderileceği duyumunu alan veliler olaya tepki göstererek imza toplamaya başladılar.

Çocuklarının başka okullara gönderilmesini istemeyen Cemalettin Tınaztepe ve İstiklal İlkokulu öğrenci velileri topladıkları imzaları Hatay Valiliğine sunacaklarını söylediler.

VELİLER RESMİ AÇIKLAMA BEKLİYOR

Veliler, konuyla ilgili Hatay Valiliği veya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından acilen bir açıklama yapmalarını istediklerini ifade ettiler.

İSTİKLAL İLKOKULU’NUN NE ZAMAN YIKILACAĞI MERAK KONUSU

Yıkım kararı verilen İstiklal İlkokulu ile ilgili yıkım çalışmasının başlamaması ve herhangi bir çalışma yapılmamasının soru işareti yarattığını ifade eden veliler, “Okul yıkılmayacaksa neden çocuklarımızı buraya naklettiniz. Şimdi bir kere daha başka okullara nakledilmesi söz konusu. Biz okulumuz ile ilgili gelişmeleri merak ediyoruz ve yetkililerden açıklama bekliyoruz “dediler.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol