Hatay Mahalli Haber
MENÜ

KAZANILMIŞ HAKLARIMIZ ORTADAN KALKIYOR

Yayınlanma Tarihi : 25.03.2016 00:00 Bu haber 954 defa okundu

Hatay Kamu Emekçileri Meclisi, AKP, 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’nda “reform” adı altında yeni bir düzenleme yaparak, kamu emekçilerinin kazanılmış haklarını ortadan kaldırdığını ve herkesi en kötü çalışma koşullarında eşitlemeye çalıştığın ileri sürdü.

Paylaş Paylaş Paylaş
KAZANILMIŞ HAKLARIMIZ ORTADAN KALKIYOR

Hatay Kamu Emekçileri Meclisi yaptığı basın açıklamasında, şu sözleri sarf etti:

“Yeni personel rejim yasası adıyla gündeme getirilen düzenleme aslında kamu emekçilerine yönelik örgütlü bir saldırıdır. İktidara yönelik demokratik eylemlere katılan “terör örgütüne” destek verdiği söylenen kamu emekçileri, kolaylıkla disiplin cezasıyla işten atılacak, sürgüne gönderilecek. Üstelik iş akdinin feshine karşı kamu emekçisinin itiraz mercii de olmayacak.

Kamu emekçileri arasındaki 4a, 4b, 4c gibi statü farkları, “eşitleme” adı altında kaldırılarak, kamu emekçilerinin kazanılmış hakları sınıflanıyor. Kamu emekçileri esneklik ve güvencesizlikle eşitlenmek isteniyor. Kamu emekçileri iş güvencesiz bırakılarak örgütlü olması engellenecek. Kamu emekçileri ile iki yıllık sözleşme imzalanacak. Sözleşme bitiminde performansından memnun kalınmayanların işi sonlandırılacak. Kamu emekçisi açtığı davayı kazansa bile eski görevine dönemeyecek.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol