Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Kardeş okul etkinliği başladı

Yayınlanma Tarihi : 17.02.2017 00:00 Bu haber 891 defa okundu

Hatay Uluslararası Kültürler Derneği (UKUD) ile Özel Ata Koleji Vakfı Okullarının ortaklaşa yürüttüğü kardeş okul etkinliğinin ilk adımı okulda gerçekleşti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Kardeş okul etkinliği başladı

Etkinliğin amacı, Türkiye ve Almanya arasındaki okullar düzeyinde işbirliğini sağlamak, iki ülkenin kültürlerini ve eğitim sistemini tanımak ve barışa katkı sağlamaktır.

Kiel’de bulunan Alman okuluyla Ata Koleji Vakfı Okullarının öğrencileri arasında başlayan mektup arkadaşlığı, ilerleyen zamanda karşılıklı ziyarete dönüşecek. Etkinlik, ilkokul 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin Almanca mektup arkadaşlığı şeklinde başlayacak.

Etkinlik kapsamında UKUD Başkanı Adnan Taş, dernek yönetim kurulu üyeleri ve Kiel’den Dr. Klaus Onnaseh ve eşi  Özel Ata Koleji ziyaret ettiler.

Dr. Klaus Onnaseh Kielli öğrencilerin, öğrencilere yazdıkları mektup ve kartpostalları, derslikleri ziyaret ederek 4. sınıf öğrencilerine dağıttı.

Ziyarete İlkokul-Ortaokul Müdürü Hasan Büyükçerçi, Anadolu Lisesi Müdürü Nevin Yalım, müdür yardımcıları, projede sorumlu öğretmenler ve öğrenciler de eşlik ettiler.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol