Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Kamunun Refahı, Ancak Kamu Hizmeti Sunanların Refahı Ile Mümkündür

Yayınlanma Tarihi : 01.07.2024 09:33 Bu haber 34 defa okundu

Genç Sağlık Sendikası Genel Sekreteri ve Kamu Birliği Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Furkan Ali Çiftçioğlu, sağlık çalışanlarının can güvenliğinin caydırıcı cezalarla mümkün olabileceğini dile getirdi. Büyük Devlet Memurları Mitingi'nde konuşan Çiftçioğlu, memurların yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Kamunun Refahı, Ancak Kamu Hizmeti Sunanların Refahı Ile Mümkündür

Furkan Ali Çiftçioğlu, yaptığı konuşmada şöyle dedi :

"2021 yılında sadece basına yansıyan verilere göre 190, 2022 yılında 249, 2023 yılında 457 sağlıkta şiddet vakası tespit edilmiştir. Bu rakam, 2024 yılının daha ilk yarısından korkunç bir seviyeye ulaşmıştır. Caydırıcılığı olmayan cezalar, göstermelik olan tedbirler, bugün bu acı tabloyu gözler önüne sermiştir. 

Bir alışveriş merkezine cebinizde makasla dahi giremiyorken, her gün milyonlarca vatandaşımızın kamu hizmeti aldığı sağlık kuruluşlarına kimse elini kolunu sallayarak girmemeli, girememelidir. Pandemide en ön safta olan, savaşta sınırda duran, bayramı nöbette geçen, ne gecesi ne gündüzü kalan sağlık çalışanlarının can güvenliği, kamu hizmetinin beka meselesidir.

MEMURLARA BİR TAVUK DÜRÜM VE AYRAN BİLE LAYIK GÖRÜLMEMEKTEDİR 

Bir 112 çalışanının aylık yemek ücreti 1812 liradır. Şimdi basit bir hesap yapalım. Bir tavuk dürüm 150 TL, bir ayran 25 lira. Toplam 175 lira. Bir sağlık çalışanı ayda en az 8 nöbet tuttuğu halde her bir öğününe düşen yemek bedeli 75 liradır. Bu yemek ücreti sistemi, bu memurlara bir tavuk dürüm ve bir ayranı bile layık görmemektedir. Buradan toplu sözleşme masasında oturan konfederasyon üyelerine sesleniyorum. Bu yemek ücretinin altına imza atan basiretsiz başkanların peşinden nasıl gideceksiniz.

MİLYONLARCA MEMURUN VEBALİ ÜZERİNİZDEDİR

Kamunun refahı, ancak kamu hizmeti sunanların refahı ile mümkündür. Kamu çalışanının nitelikli bir kamu hizmeti sunabilmesi için maddi kaygılarından arınmalı, yoksulluk sınırının üstünde tek kalem maaş almalıdır. Şimdi temmuz ayı geliyor. Toplu sözleşme masalarında mavcut oranların altına imza atan bu sendikalar bilsin ki; milyonlarca memurun vebali üzerinizdedir. Eskiden ortadirek olarak etfedilen memur, bugün evlendiğinde çift memur maaşıyla bir ev dahi alamıyorsa, bu sendikalardan yetkiyi almak artık bize farz olmuştur. 

Toplu sözleşme masalarında memuru temsilen oturanlar arasında memur maaşıyla geçinmek ne demek bilen yok. Yetkili konfederasyonun başkanı çeyrek asırdır sendika başkanı. Şimdi soruyorum size; son memur maaşını çeyrek asır önce almış biri, memur maaşıyla geçinmek ne demek bilir mi? Son memur maaşını çeyrek asır önce almış biri bugün memurun derdinden, memurun halinden anlar mı hiç? Altını çizerek söylüyorum, bu kardeşiniz 27 yaşında. Zat-ı ali en son memur maaşını aldığında ben iki yaşındaydım. Ben bugün nasıl ki iki yaşımı hatırlamıyorsam, kendisi de en son aldığı memur maaşını hatırlamıyor. 

Bizim mücadelemiz tüm kamu çalışanları adına yeni bir yolun müjdecisidir. Bu yolda nice ithamlara, nice iftiralara maruz kalacak, nice tuzaklara, nice bataklıklara çekilmek istenileceğiz. Ancak biz vaktini ve enerjisini doğru kullananlardan olacağız. Ne diyordu Halid Bin Velid; kim ne istiyorsa onu konuşsun. Kendi defteridir, istedikleri gibi doldururlar. Önemli olan mücadele verirken insan kalabilmektir. Bize düşen hak bildiğimiz bu yolda dünyevi arzulara, şahsi hırslara kapılıp sırat-ı müstakimden sapmamaktır."

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol