Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Kadınlar Bin Yıllık Mozaik Sanatını Canlandırdı

Yayınlanma Tarihi : 09.10.2022 13:02 Bu haber 293 defa okundu

Hatay’ın Erzin ilçesinde Kadın Eli Kooperatifinde mozaik çalışmaları yapan kadınlar, spor kulüplerinin logolarından, şirket amblemlerine, otellere özel mozaik olmak üzere birçok çalışma yaparak ev ekonomisine katkı sunuyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Kadınlar Bin Yıllık Mozaik Sanatını Canlandırdı

Hatay’ın Antakya ilçesinde uzaydan dahi görülebilen Expo 2021 için hazırlanan 40 ton taş kullanılarak, toplamda 300 kişinin çalıştığı "Ortak Varoluş" isimli dünyanın en geniş taban mozaiğinin yapımında da görev alan Erzin Kadın Eli Kooperatifi ekibi bu sanatı daha da geliştirdi, artık sipariş dahi alıyor.

Erzin Kadın Eli Kooperatifi’nde Başkan Nagihan Güner nezaretinde antik mozaikle başladığı çalışmaları, bu sanata gönül vermiş ev hanımlarından oluşan ekiple el emeği göz nuru dökerek birbirinden güzel eserler ortaya çıkarılıyor. Girişimci, üreten kadınları bir araya getiren Erzin Kadın Eli Kooperatifi başta yerel yemek siparişlerine ek olarak mozaik sanatını da ekledi.

Kadın Eli Kooperatifi Atölyesinden mozaik çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürdüklerini belirten Başkan Nagihan Güner “Doğal taşlarla, tarihi canlandırmak adına antik mozaiklerle başladığımız çalışmalarımız hızla sürüyor. Tarihi canlandırmak, bunu tanıtmak için çalışmalar yapıyoruz. Doğal taşlarla yaptığımız ve günümüze uyarladığımız kadim mozaik sanatı ile tarihi mozaikleri çalışıyoruz. ‘Neşeli ol iyi yaşa’ mozaiğini yapıyoruz şu anda, doğal taşlar kullanıyoruz, renkleri o kadar birbirine yakın çalışıyoruz ki, birebir aynısını, replikasını yapıyoruz. ‘Neşeli ol iyi yaşa’ mozaiği bin yıllık geçmişe sahip, biz bu mozaik sanatını günümüze taşıyoruz” diye konuştu.

Başkan Güner, yaptıkları çalışmaları daha da geliştirdiklerini vurgulayarak “Şu anda Futbol kulüplerimizin amblemlerini çalışıyoruz. Başta Fenerbahçe olmak üzere diğer köklü kulüplerimiz de dahil, gelen siparişleri yapıyoruz” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol