Hatay Mahalli Haber
MENÜ

KADIN GİRİŞİMCİ SAYISI ARTTIRILMALI

Yayınlanma Tarihi : 23.03.2016 00:00 Bu haber 996 defa okundu

Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam boyu Eğitim Merkezi’nin (BÜYEM) Hatay’da, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbirliğiyle düzenlediği Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nun 69 mezunu, sertifikalarını aldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
KADIN GİRİŞİMCİ SAYISI ARTTIRILMALI

Antakya Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen ve 5 hafta süren eğitimlerde, kadın girişimcilerin bilgi birikimini ve vizyonunu geliştirmek hedeflendiği,  eğitimi tamamlayanlara sertifikaları Erol Bilecik Kongre Merkezi salonunda gerçekleştirilen törenle verildiği kaydedildi.

Törene Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak, Hatay Girişimciler Derneği Başkanı Meryem Işık Narin, BÜYEM Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan ve Kadın girişimciler katıldı.

KIVRAK: GARANTİ KADINLARIN DEĞERİNİ BİLİYOR

Törende yaptığı konuşmada Kadın Girişimi Yönetici Okulu projesiyle ilgili bilgi veren Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı Pazarlama Koordinatörü Esra Kıvrak, Garanti, kadın girişimciliğini farklı bir segment olarak ele alan ilk banka, çünkü kadınların ülke ekonomine ve istihdam katacağı değeri çok iyi bildiklerini söyledi.

Kadın girişimcileri güçlendirmek amacıyla 2006’da başladığımız çalışmaları, cesaret, eğitim, finansman ve yeni pazarlara açılma olma üzere 4 temel alanda yoğunlaştırdıklarını hatırlatan Esra Kıvrak, “Boğaziçi Üniversitesi Yaşam boyu Eğitim Merkezi’yle 2012’de başlattığımız Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesiyle, 15 ilde 1.500’ü aşkın kadım girişimciye ücretsiz eğitim verdik, Kadın Girişimcilerin mesleki donanımını ve iş hayatındaki varlığını güçlendirmeyi, kalıcı ve sürdürülebilir kılmayı n önemli önceliğimiz olarak görüyoruz. Yoğun iş temposuna ara vererek eğitime katılan kadın girişimciler, öğrendikleriyle çevresinde fark yaratacak. Başarılar, yeni girişimci kadınların yolunu aydınlatacak. Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Hatay’a ekonomik açıdan değer katacağına inandığımız kadın girişimcilerin sertifikalarını vermekten mutluluk duyuyoruz” açıklamasında bulundu.

NARİN: VİZYONUMUZ EKONOMİYE KATKIDA BULUNMAK

Hatay Girişimciler Derneği Başkanı Meryem Işık Narin’de konuşmasında, “Hatay Kadın Girimciler Derneği olarak vizyonumuz, geleceğin iş dünyasını yapılandırmada etkin kadın girişimciler yaratmak, misyonumuz ise ekonomik değer yaratan kadın girişimci sayısını artırarak, mevcut kadın girişimcileri güçlendirmek dünyayla bütünleşmesini sağlamak, böylece ülke ekonomisine ve sosyal gelişime katkıda bulunmak” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’de uygulanan akademik eğitimde, gerçek hayatta gerekli olan yöneticilik misyonu ve altyapı için yeterli bilgi birikimine ulaşılamadığını belirten Meryem Işık Narin, “Güçlü ve sağlam işletmelerin oluşması ve sürdürülebilirliğinin sağlanası için donanımlı olma gerekiyor. Kadın Girişimci olarak, iş hukuku, muhasebe, mevzuat, çözüm süreçleri gibi birçok konuda bilgi edinmemiz önemli. Dolayısıyla yönetici okulunda, eğitim ve bilgi paylaşımının yanı sıra kişisel gelişimimiz için uygun ortamda sağlandı” şeklinde konuştu.

ÇİNÇİN: AMACIMIZ DAHA DONANIMLI KADIN GİRİŞİMCİLER ÇIKARMAK

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin konuşmasında, Terör Türkiye’de yöntem değiştirdiğini ve sivilleri vurmaya başladığını,  terör olaylarından dolayı vatandaşların tedirgin olduklarını belirterek, “ Bu tedirginliği biran önce üzerimizden atmalıyız. Terörün her türlüsünü kınıyorum”  görüşünü dile getirdi.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam boyu Eğitim Merkezi, Garanti Bankası ve Hatay KAGİD işbirliğiyle düzenlemiş oldukları  ‘Kadın Girişimci Yönetici Okulu’ projesiyle, Hatay’daki kadın girişimci potansiyelinin nitelik ve nicelik bakımından geliştirilmesini ve daha donamlı hale getirilmesini amaçladıklarına dikkat çeken Hikmet Çinçin,

“Dünya nüfusunun % 49;4’ünü kadın oluşturuyor. Bu orana rağmen kadınlar maalesef işgücünde düşük oranda temsil edildiğini dikkat çeken Başkan Çinçin, “Girişimcilik ile ekonomik refah arasındaki doğrusal ilişkinin yadsımayacağı görüşünden hareketle, erkek girişimcilere, kıyasla düşük seviyede bulunan kadın girişimci sayısının artırılması gerektiğine inanıyorum” dedi.

KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA HIRSLI

Artırılırken de girişimcilerin bu tart etkin eğitimlerle daha donanımlı hale getirilmesini oldukça etkin bulduğunun altını çizen Hikmet Çinçin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kadının çalışma hayatında aktif olarak yerini alamadığı, iş gücüne etkin katılamadığı, üretime katılma noktasında veya yönetimini herhangi bir kademesinde söz sahibi olamaması halinde ülke olarak ekonomik kalkınmanın gerçekleştirilemeyeceği, sosyokültürel değişimin ve gelişimin sağlanamayacağı inancındayım. Kadınlarımızın, iş hayatında rol verilince erkeklerden daha heyecanlı, azimli ve hırslı yol aldıklarını biliyoruz. Burada bizimle birlikte yer alan ve kapsamlı eğitime katılmaya hak kazanan iş kadınlarımızın aldıkları bilgi ve kazandıkları deneyimle güzel işler başaracaklarına tüm kalbimle inanıyorum. Bu anlamda kadınlarımızın önündeki en büyük engel finansman sorununun çözümünde ise eğitimde büyük emeği geçen Garanti Bankası’nın aktif yer alacağına da inanıyorum.”

Konuşmalarının ardından Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nun 69 mezuna sertifikalarını verildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol