Hatay Mahalli Haber
MENÜ

KADİM ANTAKYA DOSTLARI BİR VE BİRLİKTEYİZ

Yayınlanma Tarihi : 17.02.2023 11:13 Bu haber 1050 defa okundu

Hatay Antakya için elele sosyal platform kuran Murat TENEKECIOĞLU - Erciş KURTULUŞ şu yazılı açıklamayı yaptı; “ Değerli ve Duyarlı Dostlar;

Paylaş Paylaş Paylaş
KADİM ANTAKYA DOSTLARI BİR VE BİRLİKTEYİZ

Medeniyetler beşiği kadim Antakya'mızın aslına uygun olarak yeniden inşa edilmesi, beton yığınına dönmemesi, orijinal estetiğinin ve mozaik kültürünün korunup yaşatılması için bu konularda farkındalık yaratmak, restorasyon çalışmalarını ve aşamalarını izleyip takip etmek, desteklemek üzere gerçek ve samimi gönüllülerden oluşan bir sosyal platform (WhatsApp grubu, aşamalı olarak Facebook grubu, web-sitesi, STK) kuruyoruz.

Kısa sürede hazırlayacağımız ‘eylem planını’ UNESCO, Avrupa Birliği dahil, destek verebilecek muteber kişilere, ulusal ve uluslararası kuruluşlara, fonlara, buradaki kişisel arkadaş ve dostlarımız ile

etnik cemaatler de dahil göndererek, farkındalık yaratılmasını iş birliği yapılmasını ve bunun için ivedilikle harekete geçilmesini planlıyoruz.

paydası insan sevgisi ve insana saygı olan, din, dil, ırk, ideoloji farkı gözetmeyen bu sosyal ve kültürel amaçlı girişim için içten görüş, öneri ve destekleriniz son derece önemlidir.

Üye olmak isteyen tüm dost ve arkadaşlarımıza istemeleri halinde WhatsApp grubu için davetiye gönderilecektir.

Saygılarımızla

Murat TENEKECIOĞLU - Erciş KURTULUŞ

         0532-423 16 23   -  0532 562 00 23

Amacımız Nedir?

Değerli dostlar bizleri bugün bir araya getiren yaşanan deprem felaketi karşısındaki duyarlılığımız insan ve memleket sevgisi içinde bir şeyler yapmak arzumuz.

Bu ortak paydada empati, sevgi ve saygı içinde buluşup paylaşarak, ödünsüz bir profesyonellik ve saydamlık içinde her türlü özel çıkardan ari olarak birlikte yaratıp, başarmak istiyoruz.

Bildiğiniz üzere, kültürel miras özgün ve son derece sınırlı olan, yerine yenisi konulamayan, izleyen nesillere miras bırakmak borcumuz olan yerel, ulusal ve insanlığa mal olmuş uluslararası değer taşıyan varlıklarımızdan ve onları çevreleyen insan ilişkilerinden oluşuyor.

Kadim Antakya’mızı kaybetmemek, kültürel mirasımızın, tarihi ve doğal yerlerimizin, şehrimizin önleyici ve iyileştirici nitelikte korunması için neleri nasıl yapabiliriz? Bu ve benzeri konularda gelebilecek her türden görüş ve öneri bizlere ve uygulamalarımıza güç katar. 

Bekliyoruz. Lütfen, paylaşınız.

Yaşanan deprem felaketinin ardından, özel çıkar amaçlayan eylemlere müsaade etmeksizin kadim Antakya’mızın yeniden inşası, önleyici ve iyileştirici biçimde korunması, yerel, ulusal veuluslararası düzeyde farkındalık yaratıp, yardım ve destek sağlamak grubumuzun temel amacıdır.

Antakya’mızı kaybetmeyelim. Kültürel mirasımıza sahip çıkalım onu koruyalım ve restore edelim.

Atatürk’ün dediği gibi Hatay bizim şahsi meselemizdir.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol