Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Jandarma halka hizmet etmeye devam edecektir

Yayınlanma Tarihi : 15.06.2016 00:00 Bu haber 624 defa okundu

Türk Jandarma Teşkilatı'nın 177. kuruluş yıldönümü nedeniyle Serinyol 121. Jandarma Er Eğitim Alayında kutlama töreni düzenlendi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Jandarma halka hizmet etmeye devam edecektir

Törene Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Serdar Güven, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Antakya İlçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Defne İlçe Kaymakamı Hakkı Uzun, Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ile gaziler ve Askeri erkan katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı ve Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Erdem Özcan, “Bugün, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan ve mensubu olmaktan gurur duyduğum Jandarma teşkilatının kuruluşunun 177’nci yıldönümünü gururla kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içindeyiz” dedi.

MİLLETİN HUZURU İÇİN GÖREVDEYİZ

Başarılarla genel komutanlığı, kuruluşundan bugüne yüce Türk Milleti’nin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, Milletin  huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusun takdirini kazandığını belirten Albay Erdem  Özcan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Türk Milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran, Türkiye Cumhuriyeti Jandarma, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her alanında, ülkemizin her noktasında, gece-gündüz, sıcak-soğuk, yağmur-çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir.

Yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip personeli ile Jandarma, üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu, vatandaşa insan merkezli, adaletli, sevgi ve şefkatle, birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımı ile her zaman halkının yanında yer almıştır ve almaya da devam edecektir.”

TARİHİMİZ ŞAN VE ŞEREFLE DOLUDUR

Kurmay Albay Erdem Özcan konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Jandarma teşkilatı, halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak maksadıyla, başta terörle mücadele olmak üzere, suç ve suçlulukla mücadelenin gerektirdiği, personelin her koşulda görev yapabilecek şekilde fiziki ve mesleki bakımdan eğitilmesi, ihtiyaca cevap verebilen bir kuvvet yapısının oluşturulması, modern silah, araç ve gereçlerin temin edilmesi konularından kendisini sürekli yenilemektedir. Jandarma, üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitim, yüksek fiziki ve moral gücü ile kutsal vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü ile teminatıdır. 177 yıldır ulusuna ve ülkesine hiçbir karşılık beklemeksizin fedakarca ve kahramanca hizmet eden, tarihi şan, şeref ve üstün başarılarla doludur.”

TOPACA: JANDARMA GÖZBEBEĞİ BİR KANUN ORDUSUDUR

Hatay Valisi Ercan Topaca’da konuşmasında, Türk Jandarma Teşkilatı’nın 177. kuruluş yıldönümünü gururla kutlamakta olduklarını ifade ederken Jandarmanın milletin göz bebeği ve bir kanun ordusu olduğunun altını çizdi.

Hatay’ın en güvenli şehirler arasında yer aldığını ve bunun sebebinin de Jandarma ve güvenlik güçlerinin işlerini kusursuz yapması olarak niteleyen Hatay Valisi Ercan Topaca düşüncelerini şöyle aktardı:

 “Huzur ve asayişi sağlamada canla başla çalışarak gösterdiği gayret nedeniyle Jandarma, yüce milletimizin sevgisine ve güvenine mazhar olmuştur. Gücünü yasalardan, desteğini aziz milletimizden alan Jandarma Teşkilatı; eğitimi, sahip olduğu modern donanımı yanında yüreğinde vatan sevgisi ve görev anlayışıyla, hukuka, adalete, insan haklarına ve demokratik değerlere bağlılığıyla dosta güven, düşmana korku salmaya devam etmektedir. Jandarma güvenliği sağlamak için canını seve seve vermeye hazırdır. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır.”

Konuşmalarının ardından Jandarma iz takip ve uyuşturucu köpekleri bir gösteri sundular. Tören Askeri araç ve gereçlerin sergilendiği sergi ile son buldu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol