Hatay Mahalli Haber
MENÜ

İyi Partili Çirkin’den Hatay Için ‘güç Birliği’ çağrısı

Yayınlanma Tarihi : 01.09.2024 08:53 Bu haber 78 defa okundu

İYİ Parti Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, Hatay'da yapılan ve Maliye Bakanı yardımcısının da katıldığı “mücbir sebep” konulu toplantının başarılı geçtiğini ve Hatay için önemli bir adım atıldığını duyurdu.

Paylaş Paylaş Paylaş
İyi Partili Çirkin’den Hatay Için ‘güç Birliği’ çağrısı

Toplantıya Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, iktidar ve muhalefet milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ile çeşitli STK temsilcilerinin katıldığını hatırlatan İYİ Partili Milletvekili Çirkin, tüm katılımcıların değerli katkılarıyla çok verimli geçen toplantıda ayrıca Hatay için olumlu bir tavır sergilendiğini vurguladı.

Toplantının çok verimli geçtiğinin altını çizen İYİ Partili Çirkin “İktidar ve muhalefet milletvekilleri birlik oldu ve çok değerli konuşmalar yaptılar. Bu, Hatay için çok güzel bir gelişme oldu. STK temsilcileri de katkıda bulundular ve Sayın Bakan olgun bir yönetim sergiledi. Mücbir sebep konusu muhtemelen halloldu, ama son kararı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek verecek" diye konuştu.

Hatay’ın diğer sorunlarına da dikkat çeken Çirkin, hükümetin imar çalışmalarını olumlu bulduğunu, ancak Hatay’ın kalkınma sorunlarının devam ettiğini de ifade ederek "Hatay’ın kalkınması gerekiyor. İmar sorunu çözülüyor, ancak kalkınma hala bir sorun olarak duruyor. Bunun için teşvikler ve faizsiz krediler gerekiyor. İş dünyası kalkınmalı ve Hatay’ı da kalkındırmalı" dedi.

Hatay’ın geleceği için bir çağrıda bulunan, Valilik tarafından iş dünyasından temsilcilerin de yer aldığı yeni bir toplantı düzenlenmesini öneren, Basın cemiyetlerinin de temsilcilerinin bu toplantıya katılması gerektiğini de belirten Çirkin şunları kaydetti: "Milletvekillerinin bu birliği çok katkı sunacaktır. Bu toplantı isterse 24 saat sürsün, bir eylem planı çıkaralım ve başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilgili tüm bakanlıklara sunalım. Uygun görülürse toplantı meclis açılmadan yapılsın…"

Çirkin, kamuoyunu bilgilendirmek ve desteklerini kazanmak için bu sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesini talep etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol