Hatay Mahalli Haber
MENÜ

İYİ Parti İskenderun’da Delege Seçimleri Iptal Edildi

Yayınlanma Tarihi : 07.11.2022 23:20 Bu haber 209 defa okundu

İYİ Parti Hatay İl Başkanlığı, delege seçimlerinin iptal kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Paylaş Paylaş Paylaş
İYİ Parti İskenderun’da Delege Seçimleri Iptal Edildi

İYİ Parti İskenderun İlçe Teşkilatı, 3. Olağan Kongre kapsamında delege seçimleri gerçekleştirdi. İYİ Parti Hatay İl Başkanlığı, İskenderun delege seçimlerinin usul hatasından dolayı sonuçları ile birlikte iptal edildiğini duyurdu. Yeni seçim öncesi delege başvuruları bugün itibariyle başladı. 13 Kasım Salı günü ise delege seçimleri yeniden gerçekleşecek.

İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “İskenderun İlçesinin delege seçimlerinin iptal kararı tamamen İl Başkanımız Şefik Çirkin’in evrak üzerinde yaptığı inceleme sonucu alınmıştır. Genel Merkezin böyle bir talebi olmamıştır. Yapılan hatayı İlçe Başkanımız Sayın Mustafa Barın da kabul ederek feraset göstermiş ve kabul etmiştir. Öte yandan hata kasıtlı bir hata değildir. Genelgenin 1 maddesine aykırılık vardır. Sonuçları ve emekleri fitneye kurban etmemek ve adil olmak adına alınmış Hatay demokrasi tarihine geçecek bir karardır” ifadelerine yer verildi.

TEŞKİLAT ÜYELERİNE UYARI

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan bazı teşkilat üyeleri, seçimi kendilerinin iptal ettirdiğini öne sürdü. İl Başkanlığınca yapılan açıklamada bu iddialara yönelik şu ifadeler kullanıldı:

“Bu karar İl Başkanımızın kendi tasarrufudur. Şimdi hal böyleyken bu olay istismar edilmemeli, ‘Biz ettirdik’ yalanı ile partiye zarar verilmemelidir. Bu ayıptır günahtır. Biz onlardan teşekkür beklemiyoruz ama gölge de etmesinler. Parti meselesini sosyal medyaya taşımak iyi bir şey değildir. Ama en azından yaptıkları açıklamalar bizimki gibi doğru olmalıdır.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol