Hatay Mahalli Haber
MENÜ

İSTE’de ‘Ata’yı Anma Programı

Yayınlanma Tarihi : 12.11.2022 13:27 Bu haber 413 defa okundu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk,  aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) düzenlenen programda anıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
İSTE’de ‘Ata’yı Anma Programı

İstiklal mücadelemizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin baş mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 84’üncü yıl dönümünde İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) düzenlenen programda anıldı. 09.05’te Rektörlük Binası önünde siren sesiyle başlayan Anma Programı İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tamamlandı. İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İskenderun Kaymakamlığının düzenlediği programa katılırken Rektörlük Binası önündeki ilk programa İSTE akademik ve idari personelleri ile öğrenciler katıldı. Atatürk Büstüne karanfiller bırakıldı ve çelenk sunuldu.

İSTE’de her yıl gerçekleştirilen 10 Kasım Atatürk'ü Anma Koşusuyla devam eden programda bu yıl Bisiklet Topluluğu öğrencileri de yarıştı. İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin düdüğü ile başlayan 10 Kasım Koşusunda dereceye girenlere madalyaları Rektörlük Binası önünde takdim edildi.

Programda İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve öğrencileri Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan repertuvardan oluşan müzik dinletisini icra etti. Programa katılan dinleyiciler daha sonra açılan 10 Kasım Sergisini ziyaret etti. 

Aynı gün ayrıca İSTE Denizcilik Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı Mavi Salonda “10 Kasım Atatürk’ün Anma Etkinliği” düzenledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol