Hatay Mahalli Haber
MENÜ

İstanbuldaki Hataylılar ASİ-DER etkinliğinde buluştu

Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 00:00 Bu haber 1260 defa okundu

İstanbul’da yaşayan Hataylıların dayanışma amaçlı kurduğu, Antakya, Samandağ, İskenderun Derneği (Asi Der) Çatalca’da satın aldıkları arazi üzerinde inşa edilen dernek binasının açılışını yapıp geleneksel bayram yemeği herise pişirdiler.

Paylaş Paylaş Paylaş
İstanbuldaki Hataylılar ASİ-DER etkinliğinde buluştu

İSTANBUL’DA KAZAN KAYNATMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

İmece usulü yapılan herise etkinliği İstanbul’da bir ilk olma özelliğini taşıyor. Dernek yönetim kurulu üyesi Nizam Çelik amaçlarının İstanbul’da yaşayan Hataylılarla dayanışma içinde olmak ve kültürel etkinlikleri birlikte yapmak olduğunu söyledi. Asimilasyona karşı durabilmek amacıyla geleneksel kültürü yaşatma arzusunda olduklarını belirten Çelik; bu sayede kültürel bağların gelişeceğini, Hataylıların birbirini daha iyi tanıma fırsatını bulacaklarını ve dayanışma içinde olmak amacıyla bir araya gelme imkanı bulacaklarını belirtti.

Çelik, dernek bünyesinde çeşitli kurslar açmanın yanı sıra ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine burs vermeyi de hedeflediklerini vurguladı. Asi Der yönetim kurulu üyesi Nizam Çelik Çatalca’da dernek adına satın alınan arsa üzerinde inşa edilen dernek binasının önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirterek ilk olarak Herise yaparak İstanbul’da kazan kaynatmanın mutluluğunu yaşadıklarını, ayrıca isteyenlerin bahçede piknik yapma imkanı da bulacaklarını sözlerine ekledi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol