Hatay Mahalli Haber
MENÜ

İSLAMDA ÖNEMLİ MESELE MEZHEPÇİLİKTİR

Yayınlanma Tarihi : 27.04.2016 00:00 Bu haber 995 defa okundu

BBP Hatay İl Başkanı Nevin Zeytineli bir basın açıklaması yaparak mezhepçilik yapılmasına tepki gösterdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
İSLAMDA ÖNEMLİ MESELE MEZHEPÇİLİKTİR

Zeytineli açıklamasında, “İslam’ın en önemli meselesi mezhepçiliktir. Hiç vakit kaybetmeden mezhepçiliğin kökü kazınmalıdır” dedi.

Zeytineli açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “BM’nin AB’nin ve Nato’nun Balkanlarda Boşnaklara olan tutumu ne ise, Suriye’de de sivil halka olan tutumu gelinen sonuç olarak aynı olmuştur. Biraz para, biraz silah vererek senaryoyu başlatmış, daha sonra yalnız bırakarak katliama, soykırıma ve bölgeyi insansızlaştırmaya sebep olmuştur. Çünkü böyle bir durumda İran’ın, Rusya’nın, Çin’in Suriye’nin yanında olacağı da aşikârdı. Biz bunları zaten biliyorduk ve ilk günden itibaren söylüyorduk. Bu gün ne yazık ki öngörülerimizin tamamı gerçekleşmiştir ve gerçekleşmektedir.

İslam’ın zayıf karnı olan Mezhepçilik, emperyalist devletler tarafından kaşınarak, tüm İslam dünyasında iç savaşlara ve katliamlara sebep olagelmiştir. Bu gün de farklı değildir.”

MEZHEPÇİLİĞİN KÖKÜ KAZINMALIDIR

Bu gün yapılacak şey, Ehli Beyt ve Ehli Sünnet imamlarının yaşadığı dönem, doğru İslam tarihi Müslümanlara iyice anlatmaktır diyen Zeytineli açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü, “ Yalnızca Türkiye’de binlerce İlahiyat profesörü, on binlerce İlahiyat doçenti, öğretim görevlisi, yüz binlerce din dersi öğretmeni, yüz binlerce imam ordusu bu işe seferber edilmelidir. Sünnilerin, Ehli Sünnet İmamlarından en çok takipçisi olduğu İmam Ebu Hanife ile Alevilerin-Şiilerin takipçisi oldukları Ehli Beyt İmamlarından altıncısı olan, Peygamber efendimizin torunu Hazreti Hüseyin’in torunu olan İmam Caferi Sadık’la fikren ve zikren beraber mücadele etmişler, sonunda aynı Abbasi Halifesi tarafından öldürülmüşlerdir. Yani Ehli Beyt İmamları ile Ehli Sünnet İmamları arasında hiçbir husumet olmamıştır. Aksine birbirlerini sevip saymışlardır. Ehli Beyt ve Ehli Sünnet İmamları, Emevi ve Abbasi halifeleri tarafından zulüm görmüş ve öldürülmüşlerdir. Bu gerçekleri anlatmak devlet politikası olmalı, bu konular Ortaöğretim din dersi müfredatlarına alınmalıdır. Çünkü bu gün bir kez daha görülmüştür ki, İslam’ın en büyük meselesi “Şirk” dışında, “Mezhepçilik”tir. Hiç vakit kaybetmeden bunun kökü kazınmalıdır.

 Aksi takdirde İslam dünyasında akan kan kıyamete kadar durmayacaktır. Son olarak,  “Ya Kutsal Birliği Sağla Müslüman ya da Ömür Boyu Ağla Müslüman” diyorum. ALLAH’a emanet olun

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol