Hatay Mahalli Haber
MENÜ

İskenderun’da Emlak Piyasası Yüksek

Yayınlanma Tarihi : 19.10.2022 10:59 Bu haber 134 defa okundu

Ülke genelinde emlak piyasasının değişken olduğuna işaret eden Emlakçılar Dernek Başkanı Hayrettin Durak, Hatay’ın İskenderun ilçesinde de konut fiyatlarının, kiraların çok yüksek seviyede bulunduğunu söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
İskenderun’da Emlak Piyasası Yüksek

Ülkede emlak piyasasının çok değişken olduğunun altını çizen İskenderun Emlakçılar Dernek Başkanı Hayrettin Durak, maliyetlerin yükselmesi, insanları artışları fırsat bilmesi, faizlerin düşmesiyle ancak kredilerin 200 bin lira olarak verilmesinin emlak piyasasında fiyatları yükselttiğine dikkat çekti. 

Ayrıca pandemiden sonra öğrencilerin kente gelmesiyle beraber fırsatçılık yapılarak fiyatların artışına neden olduğunu vurgulayan Hayrettin Durak “Üzülerek söylüyorum, halen ülkemizde öğrencilerin yurt sorunu ile çok eksikler var, ondan dolayı 1+1 daire kira fiyatını 4 bin liradan aşağı vermiyorlar. İskenderun’a gelen kardeşlerimize bakıyorum, ev bulamıyor, ortada kalıyorlar. Üç-dört kişi bir arada olmak zorunda kalıyorlar. 4 bin lira bir öğrenci için çok, devletin biran önce yurt temininde daha hızlı hareket etmesi gerekir” diye konuştu. 

Maliyetlerin düşmediği takdirde ev fiyatlarının düşmeyeceğine vurgu yapan Hayrettin Durak “Düşmediği gibi, bugün ev sahibi eski kiracıyı çıkarıyor, yerine yeni kiracıya yüksek fiyatla kiralıyor. Örneğin bin 500 liraya oturan bir kişiye 4 bin lira vereceksiniz, yoksa; falan gelecek, tadilat yapacağım diyerek evinden çıkın diyorlar. Maalesef ev kiraları çok yüksek, İskenderun’da 7.5 ile 8 bin liraya varan ev kiraları var. Numune mahallesinde yeni verdiğimiz, kiracıya 4 bin liraya boş daireyi verdik. Çok yüksek fiyatlar, o da evlerin olmayışından, inşaat yapılmamış olmasından kaynaklı ev yok” şeklinde konuştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol