Hatay Mahalli Haber
MENÜ

İskenderun’da Artık Sürücüler SRC Belgesi Alabilecek

Yayınlanma Tarihi : 21.10.2022 07:49 Bu haber 346 defa okundu

İskenderun’da yeni hizmete giren Özel Dost SRC Eğitim Danışmanlığı tarafından düzenlenen kurslarla sürücülere tehlikeli madde taşıma eğitiminden geçerek SRC belgesi veriliyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
İskenderun’da Artık Sürücüler SRC Belgesi Alabilecek

Özel Dost SRC Eğitim Danışmanlığı Müdür Cansu Kaleli, son yıllarda enerji akımında bir köprü durumunda olan Türkiye’de yakıt taşımacılığının büyük bir önem kazandığını belirterek “Bunun beraberinde eğitimli ve belgeli şoförlere ihtiyaç artmıştır. Şehrimizde bu eksiklik görüldüğünden tehlikeli madde taşımada eğitim vermek üzere mesleki yeterlilik kurumunuzu açtık” dedi.

İskenderun’da da tehlikeli madde güvenlik danışmanlık kuruluşu Özel Dost SRC Eğitim Danışmanlığı ile sektöre hizmet vermeye başladıklarını vurgulayan Eğitimci Mustafa Kaleli de “Tehlikeli madde taşımacılığı veya satışını yapan, depolayan her türlü tehlikeli maddeyi içeren ve bunu ile ilgili belgesi olan kurum ve kuruluşlar bizden bunun denetim hizmetini alırlar. Biz de bu konuda eğitimli uzmanlarımızla o fabrikaya, iş yerine, petrollere bu denetimi periyodik olarak yaparız. Bir diğer hizmetimiz tehlikeli madde taşımacılığı ile ilgili bir kurstur. Tehlikeli madde taşımacılığı yapacak sürücülerimizin bu eğitimi mutlaka alarak bakanlığın yaptığı sınava girecekler ve burada başarılı olduklarında bu belgeyi almaya hak kazanacaklar. Tehlikeli malların taşınmasında bu belgeyi kullanacaklar” diye konuştu.

Son yıllarda Türkiye'nin enerji geçiş köprüsü durumunda olduğuna da işaret eden Mustafa Kaleli “Ülke olarak gaz ve akaryakıt geçişleri, diğer tehlikeli maddelerin Avrupa ve Asya arasında bir köprü durumundayız. Çok büyük yoğunluk kazandı. Sürücülerimiz mutlaka SRC 5 eğitimini alıp, bu belgeyi aldıktan sonra bu alanda hizmet verecekler, çalışacaklar. Bu belge bütün dünyada geçerli, Uluslararası bir belgedir. Bu belgeyi alan sürücülerimiz Türkiye içinde olduğu gibi Avrupa'da, Asya'da bu işi kolaylıkla yapabilecek. 5 yıllık süresi vardır. 5 yılın bitimine bir ay kala tekrar bize müracaat edecekler ve bu eğitimi tekrar alacaklar, tekrar sınava girerek belgelerini bir 5 yıl süreyle daha yenilemiş olacaklar. Belgemizin süresi 5 yıllıktır. Tehlikeli mal derken; tanımı yapılmış olan adı da üzerinde tehlike arz eden bütün katı sıvı gaz halinde bulunan tüm tehlikeli madde. Birleşmiş Milletler’in belirlediği tehlikeli madde özelliğine haiz 3.620 tane tehlikeli madde vardır. Dünyada bunların her türlü taşıması, ambalajlanması, depolanması, paketlenmesi, sevki hepsi tehlikeli madde sınıfına girerler ve bunu yapan kişilerin mutlaka bu eğitimi alarak bu konuda uzman kişilik özelliği taşıması gerekir. Vergi olmadan kesinlikle tehlikeli maddeyi taşıyamazsın ambalajlayamazsın depolayamazsın hiçbir şekilde sevkiyatını yapamazsın!” şeklinde konuştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol