Hatay Mahalli Haber
MENÜ

İşçi film festivalinde altmış film gösterilecek

Yayınlanma Tarihi : 15.12.2016 00:00 Bu haber 547 defa okundu

İşçi Filmleri Festivali Komitesi adına DİSK Genel İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Yusuf Berk yaptığı açıklamada, “11. Uluslararası İşçi Filmleri 16-18 Aralık tarihleri arasında izleyicilerle buluşuyor” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
İşçi film festivalinde altmış film gösterilecek

Dün DİSK binasında konuyla ilgili olarak basın açıklaması yapan Başkanı Yusuf Berk, “Barbarlığa karşı umut öyküler” teması ile yapılan festivalde toplam 60 film gösterileceğini söyledi.

Berk, ”Uluslararası İşçi Filmleri Festivalinde gösterime sunulan 60 film ile, içinde yaşadığımız barbarlığı eleştiren olarak sorgulayan, bu sorgulamanın sonucunda yaratılabilecek alternatifler için gereken argümanları ve kanıtları sağlayan, biz gerçek dünyanın insanlarına bu alternatifleri tasarlamak ve kolektif olarak örgütlenmek için bir başlangıç olabilecek umudu var eden filmler ile, izleyicilerimizi “barbarlık” yerine daha “insanca bir geleceği” tahayyül etmeye çağırıyoruz” dedi.

FESTİVALDE PANEL DE DÜZENLENECEK

Hatay’da Defne Belediyesinin katkılarıyla, DİSK Genel İş Hatay Şube, KESK/SES Hatay Şube, KESK/BES Hatay Temsilciliği, KESK/Tarım Orkam Sen Hatay Temsilciliği, HAMOK, Alikev, Halkevleri ve Sendika Org tarafından düzenlenen 11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivalinin açılış gecesi 16 Aralık Cuma günü saat 18:30’da Hatay kültür Merkezinde yapılacağını hatırlatan Yusuf Berk, “Açılış gecesinde yönetmenliğini Emine Emel Balcı’nın yaptığı, 2015 Türkiye-Almanya yapımı, tekstil atölyesinde çalışan bir kadın işçinin hayatta kalma, özgürleşme ve birey olma hikayesini konu olan “Nefesim Kesilene kadar” filmi Hatay’lı izleyicilerle buluşacak.

Festival kapsamında 17 Aralık Cumartesi günü saat 15:00’de Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aziz Çelik ile DİSK Genel Sekreteri Dr. Arzu Çerkezoğlu’nu katılımıyla “Güvencesizlik” konulu bir panel de yapılacak.

FESTİVAL GÖNÜLLÜLERİN EMEĞİYLE DÜZENLENECEK

Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı ve ülkemizde İşçi filimi üretimini özendirmeyi amaçlayan, ücretsiz ve sponsorsuz olarak gönüllülerin emeği ile yapılan festival süresince, 18 adet uluslararası, 42 adet de Türkiye’den olmak üzere toplam 60 adet uzun ve kısa kurmaca, belgesel film seyirciyle buluşacak” açıklamasında bulundu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol