Erol Bilecik Konferans Salonu’nda düzenlenen panelde buluşan iş dünyası ve Hatay’lı siyasetçilerin paneline Barış ve Hoşgörü ifadeleri damga vurdu.
TÜSİAD ve TÜRKONFED’in ortaklaşa düzenlediği ve Hatay Erol Bilecik Konferans Salonu’nda düzenlenen KOBİ’lerde teknoloji kullanımı konulu panel Türkiye’den ve Hatay’dan iş dünyasının öncüleriyle yöneticileri buluşturdu.
Panele Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, HASİAD Başkanı Tahsin Kabaali, HAGİAD Başkanı Zekiye Çankaya Fakıoğlu, HESOB Başkanı A. Kadir Teksöz, işadamları ve yöneticilerle çok sayıda davetli ve basın mensubu katıldı.
ÇİNÇİN: ZİYARETİNİZ ÖNYARGILARI DAĞITACAKTIR
Seminerin açılış konuşmasını ATSO Başkanı Hikmet Çinçin yaptı.
Çinçin konuşmasında, “Hatay’da bildiğiniz gibi güneyde sanayi iş alanı, kuzey kesiminde ise daha çok tarıma ve hizmet sektörüne dayalı iş kolları gelişmiştir. Hassa’da sanayi bölgesi için oldukça uygun ekilip biçilemeyen sanayi bölgesi olmaya elverişli bir bölge mevcuttur. Umut ediyorum ki oraya yapılacak organize sanayi bölgesi Hatay’ın kalkınmasına önemli faydalar sağlayacaktır. Mesleki sektörlerin beklediği eğitimli ve yetişmiş eleman da eğitimle mevcuttur. Bu konuda da gerekli adımlar atılmaktadır. Ziyaretlerinden dolayı TÜSİAD heyetine teşekkürlerimi sunuyorum. Umarım Hatay ile ilgili olumsuz yargılar da bu sayede dağılacaktır. Hepiniz hoş geldiniz” dedi.
KILIÇLAR: HATAY İÇİN 3 PROJEMİZ VAR
Çinçin’in konuşmasının ardından kürsüye DASİFED Başkanı Mehmet Kılıçlar geldi. Kılıçlar konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Suriye olayları Hatay’ı olumsuz anlamda etkiledi. Bu olaylar Hatay üzerinde olumsuz yargıları da arttırdı. Sizlerin ziyaretiyle bu olumsuz algının dağılacağına inanıyorum. Dolayısıyla bu organizasyonu düzenleyen, düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Biz de Hatay’a olan ilginin artması için 3 proje geliştirdik. İlk projemiz Hatay’da bir festival düzenleyip ziyaretçilerin buraya gelmesini sağlamak. İkinci projemiz Çocuk ve Gençlik sanat bienali düzenlemek. Üçüncü projemiz de Hassa Organize Sanayi projesidir. Bu projeler Hatay’ı kalkındıracak ve tanıtacak projelerdir. Umuyorum bu organizasyon Hatay üzerinde olumsuz algıyı da dağıtacaktır.”
CANSEN BAŞARAN: HATAY’DA OLMAKTAN MUTLUYUM
TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “İnsanlığın ilk yerleşim yerlerinden biri olan Hatay’da olmaktan dolayı mutluyum. Komşu ülkelerde yaşanan olaylar sadece bölgenin değil tüm ülkenin sorunudur. Bizim de bu ortamda huzurlu uyumamız doğru olmayacaktır. Terörün önlenmesi huzur ortamının sağlanması lazımdır. Kendi içimizde birlik olmalıyız. Zenginliklerimizi değerlendirmeliyiz. Adalet, huzur ve refahın egemen olduğu bir ortam tesis etmeliyiz.” Dijital dönüşüm her sektörü etkileyecektir. Buna adapte olmalı KOBİ’lerde teknolojiye ayak uydurmaları için destek olmalıyız.”
HBB BAŞKANI SAVAŞ: HATAY’IN TEŞVİK PAKETİNE İHTİYACI VAR
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da yaptığı konuşmada şunları söyledi, “Biz zor zamanda yanımızda olanı unutmayız. İşadamlarımız 5 yıldır Çanakkale geçilmezi oynuyor. Onlara da bu çabalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Biz zor zamanda yanımızda olanın her zaman yanında oluruz. Birbirimizi sahiplenerek bugünlere geldik. Sevgiyi dostluğu, paylaşmayı Devletimiz Hatay’a özel muamele yapmalı. Maraş’a, Gaziantep’e yapılan destekler Hatay’a da yapılmalı. Devletimiz Hatay’a da olumlu gözle bakmalı. Hatay’ın teşvik paketine ihtiyacı var. Bir de Hatay’a okul yapılması noktasında hayırseverlerden de yardım istiyoruz. Hatay’ın eğitimli gençlere ihtiyacı var. Bu konuda desteklerinizi de esirgemeyiniz. Hepiniz hoş geldiniz. Umarım seminer Hataya katkı sağlar.”
VALİ ERCAN TOPACA: HATAY’IN BARIŞA VE KALKINMAYA İHTİYACI VAR
Hatay Valisi Ercan Topaca da konuşmasında şu konulara değindi, “İş dünyasının düşünceleri Hatay’ın ve ülkemizin geleceği açısından çok önemlidir. Hatay’ın barışa yatırıma ihtiyacı var. İnsanlar Hatay’da barış içinde rahatça yaşıyorlar. Etrafımızdaki olaylar bizi olumsuz etkiliyor. Ancak biz birlik olup bu durumun üstesinden geliyoruz. Devletin ne olduğunu en iyi Hatay’lılar bilir. Güveni, istikrarı, refahı egemen kılmalıyız. Çanakkale ruhunu egemen kılmalıyız. 400 bin Suriyelinin 130 bini öğrencidir. Hatay’ın okula eğitim merkezlerine ihtiyacı var. Devletimizin yanında hayırseverlerin de bu konda yardımcı olmalarını talep ediyoruz. Umuyorum program amacına ulaşır.”
Vali Topaca’nın konuşmasının ardından ikinci bölümde KOBİ’lerde teknoloji kullanımı konulu panel düzenlendi.